Društvo

“Stazama Josifa Pančića” – Šetnja kroz Jelašnicu i okolinu

U okviru tradicionalne akcije “Stazama Josifa Pančića”, izviđači iz cele Srbije, građani i pretstavnici nevladnih organizacija obilaziće Jelašnicu, Nišku Banju, Radikinu Baru, Koritnik i okolna mesta u periodu od 15. do 17. aprila. Zainteresovane Nišlije mogu da se pridruže šetnji u subotu 16. aprila, a polazak je zakazan za 10 sati iz Osnovne škole “Đura Jakšić” u Jelašnici.

Radionice će biti okrenute temama očuvanja životne sredine i ekološkim problemima, sa ciljem podizanja svesti ljudi o značaju očuvanja planete Zemlje, a uz šetnju planirano je usputno sakupljanje otpada.

Foto: OI Josif Pancic

 

„Ideja šetnje je skrenemo pažnju na očuvanje prirode, koja nam sve više nagoveštava da je njeno očuvanje neophodno. U dvorištu škole Đura Jakšić u Jelašnici, odakle krećemo šetnju, biće postavljen pult za sakupljanje elektronskog otpada i ovim putem pozivamo ljude koji imaju bilo kakav otpad ove vrste da, dođu, donesu i podrže nas u nameri da sačuvamo našu planetu“ objašnjava načelnica šetnje Ana Stajković.

Odred izviđača „Josif Pančić“ ovu aktivnost organizuje svake godine sredinom aprila sa ciljem obeležavanja Dana planete Zemlje ali i rođenja našeg prvog predsednika Srpske akademije nauke i umetnosti, Josifa Pančića.

“Uz simboličnu kotizaciju od 200 dinara, građani će uz prelepe pejzaže okoline Niša dobiti izviđački ručak, obeležje akcije i dan pun avanture”, navode u saopštenju.

Za prijave i dodatne informacije možete posetiti njihovu fejsbuk ili instagram stranicu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com