Društvo

„Staza ljubavi“ kod Kuće za venčanje

Gradska opština Medijana i Grad Niš dobijaju „Stazu ljubavi“, na potezu od Kuće za venčanje do Saborne crkve čime se realizuje projekat „Mladih ambasadora“ i najveće niške opštine.

Postavljena je statua mladenaca na koju nakon venčanja mladenci mogu da postavljaju srca, kao i kapija ljubavi i klupa za zaljubljene.

“Ostalo je da se uradi staza iscrtana tragovima muških i ženskih stopala, pešački prelaz stilizovan kao čipka i putokaz sa natpisima “ljubav, vera, nada“”, kažu u opštini Medijana.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić ističe da ovim delom Niša tokom nedelje prođe više hiljada građana i da je bilo neophodno ovaj prostor urediti i oplemeniti.

U okviru petodnevne konferencije kreativnih industrija “KreNI”, koja je održana krajem prošle godine, mladi su radili sa međunarodnim predavačima na razvoju svojih ideja koje bi trebalo da doprinesu rešavanju društvenih problema u Nišu.

Pomenuta konferencija je imala takmičarski karakter, a ideja za oplemenjivanje prostora od Kuće za venčanje do Saborne crkve, koju je osmislio tim niške Medijane a na predlog predsednika opštibne Nebojše Kocića, bio je najbolji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com