Sport

Staša Gejo, odbojkaši i Iva Petrović bez premca u 2020. (VIDEO)

Staša se okitila titulom vicešampionke Evrope, odbojkaši titulom vicešampiona Srbije, a Iva titulom kadetske prvakinje Evrope.

Staša Gejo, članica PAEK “Niš” proglašena je za sportistu godine Niša u tradicionalnom izboru koji organizuje Sekcija sportskih novinara Niša. Staša se u 2020.godini okitila titulom vicešampionke Evrope u sportskom penjanju, a na Evropskom prvenstvu koje je održano u Moskvi osvojila je i bronzano odličje u discipline bolder.

Foto: www.sportjuga.rs

U njenom odsustvu priznanje je primio njen otac i trener Slobodan Gejo, dok se  Staša okupljenima na ceremoniji uručenja nagrada obratila putem video linka.

-Velika mi je čast da mogu već treći put da se obratim kao najbolji sportista Grada Niša. Vredno sam trenirala tokom cele godine, improvizovala sa svim i svačim i stigla do Moskve. Cilj nije u potpunosti ostvaren, ali sledeća prilika je verujem, već za 2 godine kada su naredne kvalifikacije…Divan je osećaj kada te sugradjani podržavaju, znaju šta radiš i sa tobom sve preživljavaju, rekla je Staša Gejo, koja se u ceremoniju proglašenja uključila iz Minhena, gde se nalazi na postdiplomskim studijama.

Medju najboljim sportistima, u najužem izboru našli su se još džudista Kinezisa Nemanja Milić i gimnastičar  Dušan Djordjević iz GK “Niš”.

Foto: www.sportjuga.rs

Žiri, koji čine dosadašnji najbolji sportisti grada i sportski novinari, je glasao i za najbolji sportski kolektiv i odlučio da laskavo priznanje pripadne Odbojkaškom klubu “Niš”.

Nagradu je primio predsednik kluba Milan Pešić koji je istakao da je izuzetno zadovoljan i nagradom i uopšte istorijskom sezonom Odbojkaškog kluba “Niš”. On se zahvalio i prethodnim generacijama i svim ljudima koji su gradili klub prethodnih godina I izrazio nadu da će uskoro i odbojkaška titula stići u Niš.

Do samog kraja u konkurenciji za sportski kolektiv godine u Nišu bili su i Ženski rukometni klub “Naisa” i Stonoteniski klub “Josip Kolumbo”.

Foto: www.sportjuga.rs

I u konkurenciji mladih sportista konkurencija je bila izuzetna, a odlukom žirija, za najboljeg mladog sportistu proglašena je Iva Petrović iz Tekvondo kluba “Asteriks”. Iva se okitila zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu za kadete, a dobar deo tekuće godine provela je i kao vodeća na svetskoj rang listi.

Foto: www.sportjuga.rs

-Ovo je za sada za mene najveće priznanje. Velika zahvalnost klubu i treneru, ali i zahvalnost za pomoć i gradonačelnici i resornom većniku, kaže Iva Petrović, najbolja mlada sportistkinja Niša za 2020.godinu.

Do samog kraja izbora, u kombinaciji za titulu najboljeg mladog sportiste bile su i teniserka Emilija Zdravković i rukometaš Veljko Stanojević.

U ovogodišnjem Izboru za sportistu godine Niša, tradicionalno je izabran i sportski novinar godine, a to je, jednoglasno, Goran Stanković, novinar/saradnik portala www.sportjuga.rs.

Pokrovitelj Izbora sportiste godine Niša  je Grad Niš, preko Sekretarijata za omladinu i sport GU.

Izvor: www.sportjuga.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com