Sport

Staša Gejo neprikosnovena: Izabrani najbolji sportisti Niša

Izabrani su najbolji sportisti Niša za ovu godinu na tradicionalnom Sportskom balu koji je večeras održan po 40. put u organizaciji Sekcije sportskih novinara.

Drugu godinu za redom za najboljeg sportistu grada izabrana je Staša Gejo, najbolji mladi sportisti su košarkašice Vladana Vujisić i Marija Stojanović a najbolji sportski kolektiv je Rukometni klub Želežničar.

Posebno priznanje i zahvalnost Sekcije sportskih novinara otišli su našem proslavljenom fudbaleru Andriji Živkoviću, čiji je otac primio priznanje – Sportsko srce Andrija je, da podsetimo, uplatio je 30 hiljada evra za lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića koji je trenutno u Turskoj na lečenju. Posednu plaketu dobio je gradski većnik za sport Branislav Kačar za veliki doprinos niškom sportu.

Za najboje sportske novinare u godini koja je već za nama izabrani su Dragan Panajotović novinar MVP portala kao i Branislav Ignjatović sa sportskog portala Sport juga.

Staša Gejo

Priznanje je otišlo u ruke i bivšem treneru niške Želje Josifu Petkoviću, kao i novinaru Politike Tomi Todoroviću za poseban doprinos i dugogodišnji rad.

Treba pomenuti i ostale kandidate koji su bili u najužoj konkurenciji za Najboljeg sportistu, pored prošlogodišnje pobednice sportske penjačice Staše Gejo, bili su tu i rukometaš Stevan Sretenović i streličar Nikola Stefanović. Kod mladih sportista u konkurenciji su još bili fudbaler Radničkog Lazar Ranđelović kao i prošlogodišnji dobitnik priznanja, plivač Andrija Petković. U konkurenciji za najbolje klubove bili su još Ženski rukometni klub Naisa i Fudbalski klub Radnički.

Predsednica ovogodišnjeg žirija Lidija Mihajlović samo je deo velikog odabranog žirija koji je odlučivao o nagradama. Žiri čine dosadašnji dobitnici laskavog priznanja za Najboljeg sportistu grada kao i sportski novinari članovi Sekcije sportskih novinara Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com