Sport

Staša Gejo na 11. mestu na svetu

Našoj reprezentativki u sportskom penjanju Staši Gejo, na upravo završenom polufinalu World boulder cup u Salt Lake City za dlaku je izmakao ulazak u finale. Ona je završila ovo prvenstvo na 11 mestu na svetu, što je odličan plasman s obzirom na to da se Staša vratila na sportsku scenu nakon operacije kolena.

 

“Nadali smo se posle sjajnog penjanja u kvalifikacijama, konačnom ulasku u Top 10 penjača sveta, posle operacije kolena, jer dve godine nismo učestvovali na svetskim takmičenjima”, napisao je na svojoj facebook strani trener Slobodan Gejo.

On je dodao da su sada samo odškrinuli vrata njihovim planovima, osvajanjem 11. mesta na svetu.

“Ulazak u finale, među 6 najboljih, nam je izmakao, ovog puta za dlaku”, dodao je on.

Staša Gejo je članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Bila je svetska juniorska šampionka 2015. godine. U seniorskoj konkurenciji pobedila je na Svetskim igrama 2017. godine. Bila je evropska šampionka u disciplini bolder 2017. u Minhenu i treća u kombinaciji. Godine 2018. godine bila je treća na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder.

Osvojila je bronzanu medalju u sportskom penjanju u disciplini bolder na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Moskvi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com