Sport

Startovalo klizalište na Čairu (VIDEO)

Kao i prošle i ove godine je klizališna sezona u Nišu počela 20.decembra, a već prvog dana na klizalištu u Čairu, bilo je puno klizača. Najveći zaljubljenici u ovaj, za Nišlije još uvek samo rekreativni sport, istrčali su prvi na ledenu površinu. I ove godine cena karte za sat vremena je klizanja 150 dinara, a sto dinara je iznajmljivanje klizaljki. Za grupe preko 30 klizača koji dolaze zajedno popust je za kartu 50 dinara i isto toliko za iznajmljivanje klizaljki.

„Interesovanje za klizanje na ledu u Nišu postoji jer smo prošle godine imali, poređenja radi, 13.500 klizača. Očekujemo da ove godine prebacimo taj broj i postavimo neki sopstveni rekord“, kaže Dragan Perić, direktor Sportsko centra „Čair“. „ Do kada će raditi klizalište zavisi od vremena. Marta će sigurno biti otvoreno“.

Na klizalištu se organizuje i škola klizanja, a može da se prijavi svako od sedam do 77 godina. Cena škole klizanja je 2.000 dinara.

„Škola klizanja će krenuti 8. januara“, kaže Petar Petrović, instruktor na Klizalištu. „Traje sedam dana, a treninzi se organizuju svakodnevno od 20,30 sati, a vuikendom su časovi od 11 sati. U cenu škole klizanja uključeno je i iznajmljivanje klizaljki“.

Petar je zadužen i za sigurnost klizača na ledu. Mora da vodi računa o tome da svi klizači budu bezbedni.

„Među Nišlijama postoji veliko interesovanje kako za rekreativno dnevno klizanje tako i za školu klizanje. Najvažnije je da slušaju instruktora, a sve ostalo se lako savlada. Ima padova tu i tamo, ali nije opasno. Doduše, deca lakše nauče da klizaju od starijih osoba, ali su i ovi jako uporni“, kaže Petar.

Andrijana Adamović studira u Nišu i sada je prvi put na klizalištu.

„Nikada do sada nisam klizala, ali se ne plašim. Drugovi su mi rekli da je slično vožnji rolera, a pošto sam ja ceo život provela na rolerima, nadam se da će isto biti i na klizaljkama“, kaže Andrijana i dodaje da ovo odličan način da se neko bavi sportom u toku zime, da se malo opusti posle učenja i na svežem vazduhu razbistri svoje misli.

Ako u početku i ne ide baš sve kao po loju, tu je ograda. Klizači uvek mogu da se uhvate za nju i sačekaju svoje prijatelje ili instruktora da im pomogne da krenu dalje. Ruku na srce, ali je prvog dana na klizalištu sve proteklo mirno i bez padova, ali nije bilo ni pirueta, tulupa, lucera, aksela. Ni onih jednostrukih ni dvostrukih,a o trostrukim ni govora. Bilo je zato puno nasmejanih lica, rumenih obrza, promrzlih noseva i opušenpsti. Tome klizalište i služi.

Smene klizanja, kako najavljuju, su radnim danima od 13.30 do 14.30 sati, zatim od 15 do 16, pa od 16.30 do 17.30, od 18 do 19 i od 19. 30 do 20.30 sati. Nedeljom prva smena počinje od 12 i traje do 13 sati, dok je škola klizanja otvorena od 20.30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com