Društvo

Stariji muškarac umalo izgoreo u stanu koji je zatrpao otpadom (FOTO+VIDEO)

Jordan P. (92) iz Niške Banje zadobio je opekotine po licu i rukama u požaru koji je danas oko 17 časova izbio u u njegovom stanu. Starca su sigurne smrti spasili ljudi koji žive u istoj kući koji su primetili dim koji kulja iz njegovog stana i pozvali vatrogasce.

Marija Živković kazala je za Niške Vesti da je dim primetila sasvim slučajno pošto je prišla da zatvori prozor svog stana.

„Dim je kuljao i osećao se miris plastike. Pozvali smo vatrogasce, a suprug je preskočio komšijsku ogradu kako bi došao do njegovog stana i počeo da gasi požar baštenskim crevom. Uplašili smo se da će vatra da zahvati i naš sprat kuće i karatavan, a onda bi izgoreli nas troje, suprug, sin i ja“, rekla je Živković.

Prema rečima Ilije Živkovića vatrogasci su stigli za svega petnaestak minuta i morali su da makazama iseku lanac na kapiji kako bi ušli u dvorište stana koji pripada Jordanu, pošto on godinama ne dozvoljava da bilo ko uđe u dvorište.

„Pomogao sam ekipi Hitne pomoći da ga odnesu do vozila. Video sam da ima blaže opekotine na licu i šakama. Nagutao se dima, pa su mu odmah priključili infuziju i kiseonik“, rekao je Ilija.

Živkovići su kazali da su godinama unazad živeli u strahu da će se dogoditi to što se danas dogodilo, pošto Jordan P. od kada se tu doselio sakuplja i dovlači u stan i dvorište najrazličitiji otpad.

„On je stan u prizemlju kupio od mojih rođaka 1999. godine i živeo je tu potpuno sam, niko o njemu nije vodio računa. Živi bez vode. Mi smo godinama gledali kako navlači otpad. Apelovali smo na nadležne da nešto preduzmu, ali ništa nije urađeno. Komunalna inspekcija bi došla, napisala prijavu i kaznu, a on bi to platio jer je devizni prenzioner i nastavljao dalje“, rekla je Marija.

Ilija Živković je rekao da su se od prošlog leta obraćali Centru za socijalni rad, Gradu , komunalnoj miliciji, inspekciji za zaštitu životne sredine, lokalnom ombudsmanu i komunalnoj inspekciji opštine.

„Komunalna milicija se oglasila nenadležnom, kao i inspekcija za zaštitu životne sredine. Od lokalne ombudsmanke smo na početku februara dobili odgovor da je poslala dopis komunalnoj inspekciji da obavi vanredni inspekcijski nadzor i naloži Jordanu da u roku od sedam dana nabavi odgovarajuće kontejnere za otpad, kako bi Mediana svo to smeće odvezla na deponiju“, kazao je Ilija.

On je rekao da su slike dvorišta zatrpanog smećem poslali ombudsmanki i da i dalje čekaju odgovor. Živkovići su kazali da su dobili savete da se za pomoć obrate predsedniku opštine Niška Banja, ali da oni smatraju da on nije nadležan, već da problem treba da reše nadležne institucije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Jaoooo tako cemo i mi da izgorimo u Rentgenovoj, imamo i mi jednog kompulsivnog sakupljaca, nista mu ne mozemo.
    Ima da nas pojedu muve, buve i pacovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com