DruštvoKultura

Stari predmeti presvučeni rižinim papirom

“Minin kreativni kutak” naziv je izložbe umetničkih predmeta dekupaž tehnikom Marine Pavlović koja će biti otvorena u nedelju 31. marta od 20 sati u kafeu Dnevna soba. Izložba će biti otvorena do 7. aprila.

Marina Mina Pavlović će posetioce provesti kroz svoj svet radova koji su oslikani na jedan poseban način. Ideja njenog stvaralaštva nije samo da presvuče predmet rižinim papirom već i da probudi, a ujedno i sačuva neki vid starine u svakom od njih.

„Potrošilo se ovde puno patine, ali samo zato što ja tako volim. Sve što na ovoj izložbi možete videti ima svoju upotrebnu vrednost, da li su to restaurirani starinski koferi, škrinje, svećnjaci, drvene kutije raznih oblika i namena, kutije za flaše, slike koje nas svom svojom dušom gledaju sa zidova“, kaže Marina o svojoj izložbi.

Na ovoj postavci biće izloženi i restaurirani predmeti stari preko 160 godina, a posetioci će moći da vide i reprodukcije kako najpoznatijih tako i manje poznatih svetskih umetnika.

Marina Pavlović je po zanimanju profesor književnosti već 20 godina, a u ovoj grani umetnosti je pronašla svoj mir koji želi da podeli sa svim posetiocima njene izložbe u Dnevnoj sobi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com