Stari Niš

Stari Niš razglednica: Medicinski fakultet osnovan davne 1960. godine

Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, je državna obrazovna i naučna institucija, osnovana 18. maja 1960. odlukom Narodne skupštine Narodne republike Srbije.

Na fakultetu se sprovode specijalističke studije iz 33 oblasti medicine, 8 oblasti stomatologije, dve oblasti za zdravstvene saradnike i akademske doktorske studije za sticanje zvanja doktora medicinskih nauka u skladu sa evropskim programima koji obuhvataju: program molekularne medicine, kliničke medicine i javnog zdravlja.

Nastava se odvija u institutima za bazičnu premedicinsku i medicinsku edukaciju, zavodima za obrazovanje iz preventivnih grana medicine kao i na 29 klinika Kliničkog centra Niš.

Od školske 2005/06. nastava se realizuje po novom Planu i programu studija koji je usklađen sa planovima i programima medicinskih fakulteta u okruženju i Evropi, odnosno sa preporukama Bolonjske deklaracije.

Ovako je fakultet izgledao pet godina nakon otvaranja, 1965. godine.

Nekada se ova ulica pod kaldrmom zvala Braće Tasković, danas je to Bulevar dr Zorana Đinđića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com