Društvo

“Stari Bor” akcija izviđača “Josif Pančić” u parku Svetog Save

Odred izviđača "Josif Pančić" iz Niša, i ove godine organizuje aktivnost pod nazivom "Stari Bor". Akcija će se održati 16. marta sa početkom od 9:30 časova u parku Svetog Save.

Odred izviđača „Josif Pančić“ iz Niša i ove godine, 8. put za redom, organizuje tradicionalnu akciju „Stari Bor“.

Akcija je namenjena mlađim izviđačima i planinkama uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole. Pored učesnika iz Niša, učestvovaće i osnovci iz Bele Palanke, Svrljiga, Zaječara i Kruševca.

Izviđači i planinke moći će da se oprobaju u različitim disciplinama kao što su brzo vezivanje čvorova i poligon spretnosti, i raznim tradicionalnim disciplinama poput signalizacije semaforom i orijentacije pomoću karte.

Takmičenjem se razvija snalažljivost, okretnost, spretnost i brzina u izvršavanju pojedinih zadataka.

“Cilj ove akcije je da se kroz teme koje su bliske mlađim članovima prođe izviđački program predviđen za njihov uzrast, da steknu neka nova znanja i veštine, i zajedničkim naporima savladaju predviđene zadatke. Takođe, kroz takmičenje se jača timski duh, sposobnost, prijateljstvo i solidarnost učesnika”, naveli su iz odreda.

Za više informacija o akciji možete posetiti  fejsbuk ili instagram profil odreda izviđača “Josif Pančić” .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com