Društvo

Stanovnici Somborskog bulevara sami sebi napravili deponiju ispred zgrade

Iako su se žalili na neprijatan prizor ispred svoje zgrade, i natpisima se pozivali na Komunalnu inspekciju, stanovnici Somborskog bulevara u GO Pantelej na neki način su sami doprineli ovakvom ruglu. Nadležni ekspresnom reakcijom rešili problem.

Naime, čitaoci našeg portala obratili su se redakciji fotografijama nastalim na ovom području, međutim, ispostavilo se da su sami sebi napravili ovaj “problem”.

Iz sektora JKP Mediana zaduženog za ova pitanja objasnili su Niškim Vestima da rešenje ovog problema moraju da pronađu sami stanari ovih zgrada, najbolje preko svojih Upravnika.

“Svojevremeno su zgrade imale svoje đubrare, međutim stanari su zbog neprijatnih mirisa, insekata i glodara te kontejnere samoinicijativno izbacili ispred zgrade. To su uradili bez saglasnosti JKP Medijane i Komunalne inspekcije opštine Pantelej.” pojašnjava Dragan Maslaković.

Nekadašnje đubrare pretvorene su u poslovne objekte unutar zgrada, pa sada kontejneri ne mogu da se vrate na svoja mesta. Osim toga, svaka lokacija van njih je nezakonita, pa Javno komunalno preduzeće Mediana ne može da podnese prijavu za iste.

Rešenje bi mogli da pronađu Upravnici zgrada koji bi trebalo da podnesu zahtev za legalizaciju ovih lokacija (trenutnih deponija) i kada se dobije rešenje da se onda ta lokacija redovno održava.

Ipak, nakon intervencije Niških Vesti, ubrzo su reagovali nadležni, pa je JKP Mediana u saradnji sa Komunalnom inspekcijom GO Pantelej očistilo ovu deponiju. Iz opštine su naglasili da sve ove zgrade imaju svoje kontejnere, ali da tu stanari ne odlažu smeće.

Nadamo se da će ovako i ostati i da će stanari zgrada na Somborskom bulevaru iskoreniti svoje navike da na ovom, nepredviđenom mestu, odlažu đubre.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com