DruštvoVideo

Stanovnici Šantićeve ponovo strahuju od poplava

Stanovnici Šantićeve ulice strahuju od velike kiše. Poslednje padavine, kada je u Nišu palo preko 60 litara kiše po kvadratnom metru, nanele su veliku štetu stanovnicima, a najpogođeniji su bili oni na teritoriji Gradske opštine Palilula. Više od 60 objekata je poplavljeno, a to se desilo i porodici koja stanuje u Šantićevoj ulici broj 21.

 

Slađana Zdravković kaže za Niške Vesti da im je bukvalno cela kuća poplavljena pre desetak dana. To im je ulilo strah, pa sada, čak i kad krenu minimalne padavine, oni dežuraju.

“Cele noći smo dežurali. Strah je u kostima. Cele noći nismo spavali”, istakla je Slađana.

Snimak koji je poslala našoj redakciji, zaista potvrđuje da je ova porodica pretrpela veliku štetu. Podovi su uništeni, deo namaštaja. Kaže da je bilo kao na filmu.

“Sa nabujale ulice se sve vraćalo kroz odvod za kanalizaciju, a šolja je bila vodopad. Ono što nam se dešavalo može samo da se vidi u Hičkokovom filmu. Da ne govorim koliki je strah bio prisutan kod nas zbog struje i nakvašenih kablova”, iskrena je Zdravković.

U JKP Naissus kažu da ova porodica nema razloga za brigu. Padavine sada nisu ni nalik onim kada je u trenutku pala velika količina kiše. Tada zaista slivnici nisu mogli da prime toliku vodu.

“Slivnici su očišćeni, a i sve naše ekipe su non stop na terenu”, ističu u Naissusu i podsećaju da kiša koja je pala pre desetak dana nije zabeležena 25 godina unazad.

Prema najavama, grad će  pronaći način da pomogne građanima koji su pretrpeli štetu.  Opština Palilula, postupila je po naredbi gradonačelnika, formirala je komisiju od komunalnih inspektora koja izlazi na lice mesta i popisuje sve što je oštećeno. Shodno tome, po izveštaju te komisije, odrediće se i nadoknada ugroženim stanovnicima za nihove uređaje i stambene objekte

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com