Društvo

Stanovnici Kovanlučke traže trotoar: Radovi počeli još pretprošle godine

Izgradnja trotoara u Kovanlučkoj ulici u Nišu počela je još pre dve i po godine, ali se završetak radova ni ne nazire, a bezbednost pešaka i te kako ugrožena jer je reč o veoma prometnoj saobraćajnici, ističu meštani tog dela grada.

Slavoljub Stamenković, stanovnik Kovanlučke ulice i jedan od organizatora protesta zbog neispunjenih obećanja grada rekao je za naš portal da se trotoar već mesecina ne gradi, čak ni tamo gde ima prostora.

“Na samom početku ulice, na javnoj površini posečena su stable dudova, navodno da bi se napravio trotoar. Skoro dva meseca je prošlo od kada su stable posečena i ništa nije urađeno. Panjevi su urasli u travu tako da pešaci moraju kolovozom da se kreću, a na toj deonici se vozi izuzetno brzo. Da li neko treba da nastrada pa da se onda nešto preduzme”, istakao je Stamenković.

On je kazao da je nadležnima u Direkciji za izgradnju grada slao fotografije uraslih panjeva i tražio da budu izvađeni i da se trotoar napravi, ali da je dobio odgovor da će to biti urađeno kada izaberu izvođača radova.

Kovanlučka ulica; Foto: Niške Vesti/B.Lj.

„JKP „Mediana“ ima mašinu za vađenje panjeva. Radnici „mogu i da izvade panjeve?“, pita Stamenković.

Prema njegovim rečima, prepreku za izgradnju trotara ne predstavljaju nerešeni imovinski odnosi, kako je to ranije kazala gradonačelnica Dragana Sotirovski.

„Na sastanku u Zavodu za urbanizam kome sam prisustvovao zajedno sa predstavnicima Direkcije za izgradnju grada, konstatovano je da niko od meštana nije izašao ogradom ili kućom izvan granica svog placa. Problem manjka prostora na pojedinicim deonicama, moraće da se reši eksproprijacijom zemljišta, ali taj postupak niko i ne spominje, a kamoli da preduzima“, istakao je Stamenković.

Stanovnici Kovanlučke ulice prošle jeseni su blokirali saobraćaj kako bi skrenuli pažnju na problem bezbednosti u saobraćaju, a prethodno su rukovodstvu grada poslali peticiju i zahtev da trotar bude napravljen. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pre blokade saobraćaja u Kovanlučkoj kazala da se “nastavlja sa izgradnjom trotoara, tamo gde su imovinski odnosi rešeni”.

“To su za sada najveći problemi u toj, veoma prometnoj ulici jer ima onih koji su sa ogradama izašli van svojih placeva. Stanari ulice apeluju na svoje komšije da uzurpirane trotoare oslobode što pre, kako bi se obezbedilo sigurno kretanje pešaka, posebno dece na putu do škole“, navela je Sotirovski na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Iz Grada za sada nisu odgovorili na naše pitanje kada će biti nastavljena gradnja trotoara u Kovanlučkoj ulici.

Kovanlučka ulica; Foto: Niške Vesti/B.Lj./Slavoljub Stamenković

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. ma vi ako apelujete onda mozda i urade nesto. Kao ste ste pisali za pesacki prelaz pa ga samo nakon 6 meseci ofarbali. Vi kad napisete to je onda gotova stvar

  2. Stanovnici su glasali za lokalni sns, ne razumem sto ovde kukaju? Nek se obrate svojim opstinskim i gradskim odbornicima. Da, kad bi smeli i kad bi uopste znali, ko su oni(e)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com