Društvo

Stanovnici Knjaževačke ulice protestovali, traže bezbednu ulicu

Građani Niša koji žive u naselju Durlan protestovali su danas na pešačkom prelazu u Knjaževačkoj ulici na kojem je 19. jula stradao S.J. (46).

Građani su se okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog čestih udesa i zatražili od gradskih vlasti preduzimanje konkretnih mera, kako bi se bezbednost svih učesnika u saobraćaju povećala.

Foto: M.Đ.

Učesnici protesta zatražili su postavljanje pešačke ograde, osvetljene pešačke prelaze i usporivače ispred njih, kao i kamere koje bi beležile prekoračenja brzine. Jedan od učesnika protesta je rekao da su na problem bezbednosti u saobraćaju ukazivali mnogo puta, ali da je sve ostalo na obećanjima.

Foto: B. Lj.

„Godinama nas lažu i obećavaju kako će uraditi nešto, biće pešačkih ostrva, biće bolje obeleženih pešačkih prelaza, ali se ništa ne dešava. Zar teba da čekamo da strada još neko? Svi znamo nekog ko je stradao“, rekao je jedan od okupljenih Nišlija.

Građani su istakli da su razočarani što se niko od nadležnih niti iz opštine, niti iz grada nije pojavio.

Foto: M.Đ.

“Žalosno je i sramotno što se nisu pojavili. Želeli smo da se pogledamo oči u oči, da im kažemo šta nam je potrebno, da deluju i da povratimo kulturu dijaloga. Ovde nije bitno ko je u kojoj stranci. Životi su u pitanju“, kazala je Nišlijka koja je učestvovala na protestu. Učesnici protesta najavili su da će učestalo blokirati saobraćaj u Knjaževačkoj ulici ukoliko nadležni u roku od mesec dana ne ispune njihove zahteve.

Foto: M.Đ.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Ja mislim da gospodin Branislav Jovanović nema nikakve veze sa ovom ulicom verovatno je slucajno šetao i zastao u nadi da se ubere koj poenčić

    1. E,pa na tvoju zalost, ima. Pitaj ljude, vidjenije, zasto i ko mu ima kucu. Imate botovski zadatak, da i to malo odbornika opozicije, pljujete.
      Gde su tvoji, vlast ,da pomognu u resenju?

      1. Banani familija ima kuću preko puta Nitexa. A ovo organizuje opozicija bez veze, jer ovaj prelaz se super vidi. Inače ulica Ilije Birčanina vodi na pešački most kod toplane. Proteste organizuju neki samo radi protesta. Prošlo njihovo vreme a nikako to da shvate…

    2. Зашто случајно нису прошетали председник Савета грађана , одборници Скупштине општине Пантелеј , посланик Скупштине Србије ? !
      Или су се окупили грађани у недостатком другог начина исказивања незадовољства већ блокадом улице којом блокирају живот другима ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com