DruštvoLica Niša

Stanovnici Igmanske u iščekivanju da tursku kaldrmu zameni asfalt

Igmanska ulica u Nišu, konačno će prema rečima nadležnih, biti rekonstruisana, a sada već dotrajalu kocku, zameniće asfalt, ovo je obećano stanovnicima tog dela grada kada ih je obišao takozvani karavan koji čine čelni ljudi grada Niša. Oni međutim ne veruju obećanjima, smatraju da je to bila samo politička kampanja i ističu da će biti sigurni da će ulica biti rekonstruisana kada vide da stignu mašine.

Ističu da su više puta upućivali inicijativu za rekonstrukciju Igmanske ulice, žile kucavice naselja Crvena Zvezda, međutim, osim obećanja, ništa drugo nisu dobili.

„Veliki su problemi sa kojima se mi svakodnevno susrećemo. Osim Igmanske ulice, koja je godinama unazad u katastrofalnom stanju, sa kockama koje su otpale, sa rupama, problem je i Romsko naselje. Smatramo da oni zaslužuju uslove za život dostojne svakog čoveka, ali ono je zaista neprimereno“, kazao je Niškim Vestima stanovnik ovog naselja Slavoljub Savić.

Prema rečima gradonačelnice Niša, pojedini radovi su zastali zbog nedostatka materijala, zbog krize u svetu.

„To je kod naših sugrađana možda izazvalo dozu sumnje da li će radovi biti nastavljeni. Oni jesu nastavljeni i idu svojim tokom. Kada ekipe JKP Naissuz završe radove u ulici Vojvode Putnika, a to će biti brzo, odlaze na drugu lokaciju, a to je upravo Igmanska ulica, gde ćemo podići kocku, srediti ulicu i posle više godina staviti asfalt“, ponovila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da će Igmanska ulica kompletno će biti rekonstruisana do kraja ove godine.

Ipak, građani ne mogu da čekaju. Pokrenuli su peticiju u kojoj zahtevaju kompletnu rekostrukciju ulice, ali i postavaljanje signalizacije, zaštitne ograde i ležeće policajce. Upozoravaju da će, ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune blokriati ulice Dušana Popovića i Zetsku. Peticiju je prema njihovim rečima do sada potpisalo 500 sugrađana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com