DruštvoLica Niša

Stanovnici Igmanske najavljuju blokade ulica Dušana Popovića i Zetske. Traže sanaciju ulice u kojoj žive

Stanovnici Igmanske ulice u Nišu će u ponedeljak, 30. maja, od 18 časova blokirati ulicu Dušana Popovića i Zetsku ulicu, u znak protesta jer pune dve godine ne mogu da se izdejstvuju sanaciju kolovoza u ulici u kojoj žive.

 

„Ulica je popločana granitnim kockama koje su se na mnogim mestima pomerile, izmestile. Na kolovozu su pravi krateri koje niko ne popravlja, a nisu ni obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom. Kamioni prolaze zbog velikog marketa koji se nalazi na kraju ulice i lično sam video da su dva puta kocku daleko odbacili. Jednom je udarila u zid kuće, a drugi put u ogradu“, rekao je stanovnik Igmanske ulice.

Prema njegovim rečima, građani će se u 17,30 časova okupiti kod Mesne kancelarije Crvena zvezda, a potom će pomenute saobraćajnice blokirati kod zgrade „Niške pivare“.

„Nemamo drugog načina da se izborimo da naša ulica bude sređena. Slali smo dopise gradonačelnici i opštini Palilula, a iz opštine su nam samo usmeno odgovorili. Rekli su da će do septembra naš problem biti rešen, ali otada su prošle dve godine“, kazao je naš sagovornik.

Žitelji tog dela grada kazali su da je blokada ulice Dušana Popoivića i Zetske ulice prijavljena Policijskoj upravi Niš.

Da podsetimo, nedavno je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla da će ekipe JKP „Naissus“ kada završe radove u ulici Vojvode Putnika, otići upravo u Igmansku ulicu.  Ona je tada obećala da će Igmanska ulica kompletno će biti rekonstruisana do kraja ove godine, a za kašnjenje radova na pojedinim lokacijama u gradu okrivila krizu u svetu.

Pročitajte još…

Stanovnici Igmanske u iščekivanju da tursku kaldrmu zameni asfalt

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ovaj grad je postao simbol nerada i bahacenja.. Konacno da ljudi prestanu da veruju da ce neko raditi svoj posao i resiti njihov problem. Ne zivim tu ali puna podrska za blokiranjem ulica. Cim se ne uradi obecano za 15 dana jos drasticnije a posebno ko zeli pravdu u gradu treba blokirati kada dolazi njegovo visocanstvo pa da pola Nisa bude u blokadi.

  2. Rupe su svuda po gradu. U centru grada u ulici Janka Veselinovica sramota je provesti turiste koji su dosli da obidju nas grad. Ocigledno treba probuditi svest protestvovanjem da bi neko koje zaduzen i odgovoran uradio to zasto je i placen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com