Društvo

Stanovnici Delijskog Visa traže asfalt, kanalizaciju, osvetljenje…

Nezadovoljni komunalnim problemima u niškom naselju Delijski Vis, stanovnici tog naselja u toku popodneva su na jedan sat blokirali Bulevar cara Konstantina, koji povezuje Niš i Nišku Banju.

Dejan Veličković, stanovnik Delijskog Visa podsetio je da su od Grada Niša prošle jeseni dobili obećanje da će do kraja 2023. godine biti rešeni problemi u tom naselju, ali nisu, zbog čega su stanovnici danas protestovali 11. put od tog obećanja.

„Nešto su počeli da rade na asfaltiranju ulica, ne možemo da kažemo da nisu počeli, ali nismo zadovoljni brzinom kako rade. Međutim, nisu samo neasfaltirane ulice problem našeg naselja. Tu su i poplave posle svake jače kiše, nerešen problem atmosferske kanalizacije, problem je i osvetljenje, nedostaju nam i kontejneri. Dok se svi ti problemi ne reše mi ćemo protestovati i blokirati saobraćaj“, istakao je Veličković na protestnom skupu organizovanom na kružnom toku kod „Stop šopa“.

Sveta Petković rekao je da u naselju Delijski Vis živi od šestog razreda osnovne škole i nedavno je otišao u penziju, a ulica u kojoj je njegova kuća još nije asfaltirana.

„Vodovodnu i kanalizacionu mrežu smo sami uradili, porez i sve komunalije plaćamo redovno, a asfalt nemamo i to nije u pitanju neka ko zna koliko duga ulica, već ulica od stotinak metara“, rekao je Petković.

Sveta Petković i Milojko Krstić, meštani

Milojko Krstić potvrdio je da su meštani sopstvenim parama i sopstvenim radom izgradili vodovod i kanalizaciju, čak su i sami postavili bandere za struju.

„Sve to što smo mi uradili država je preuzela kao da je sama uradila, a ulicu nam ostavila neasfaltiranu. Još 2010. godine je u ulici postavljen ivičnjak i tampon i na tome se stalo. Počeli su malo nešto kao u naselju da rade pred izbore pa su stali. Sad opet kao nešto rade, ali slabo“, rekao je Krstić.

Zoran Krstić kazao je da su u njihovom delu naselja ulice asfaltirane, ali oni imaju veliki problem sa poplavama posle svakog malo jačeg pljuska.

„Sva voda sa brda sliva se deo naselja koji je pored pruge i ne može da otiče jer je ispod pruge stavljena cev malog prečnika. Reč je inače o koloseku koji je napravljen za potrebe Elektronske industrije i koji nije u funkciji 30 i više godina. Tražimo da se ukloni i da se omogući oticanje vode. Obećali su nam iz grada još odavno i ništa od toga nije bilo“, izjavio je Krstić.

Radmilo Gligorijević je istakao da se delu naselja pored pruge posle pljuskova napravi veliko jezero i voda sa brda istisne svu kanalizaciju iz cevi.

Prošle godine smo dva puta imali velike poplave, a zbog kanalizacije koja se izlila smrdelo je celo naselje. Izbiće neka epidemija, čudimo se kako i do sada nije. Pre smo u naselju imali malo igralište za decu. Moralo je da bude sklonjeno da deca ne bi gazila po toj prljavoj zemlji kada se kanalizacija povuče“, rekao je Gligorijević.

Iz Grada je krajem prošle godine došao mejl organizatorima protesta gde piše da će ulice u naselju Delijski Vis biti asfaltirane kada vremenske prilike to dozvole. Poručeno je i meštanima ovog naselja da budu „strpljivi”.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com