Društvo

Stanovnici Čamurlije privremeno obustavili blokade pute Niš-Aleksinac

Stanovnici Čamurlije kraj Niša odlučili su danas da privremeno “zamrznu” blokade regionalnog puta Niš-Aleksinac, pošto su od gradonačelnice Dragana Sotirovski dobili obećanje da će već naredne nedelje dobiti saobraćajnu signalizaciju na toj deonici puta.

Meštani su proteklih osam dana svakodnevno na jedan sat blokirali put, kako bi se izborili za postavljanje saobraćajnih znakova i “ležećih policajaca” koji će vozači naterati da smanje brzinu. Na taj korak žitelji Čamurlije odlučili su se zbog čestih udesa, od kojih je poslednji bio pre dve nedelje, a u kojem je teško povredjen šesnaestogodišnji dečak.

Prema njihovim rečima, na putu kraj sela ne postoji ni jedan saobraćajni znak koji bi vozače upozorio da nailaze na naseljeno mesto, a proteklih decenija više od deset meštana je poginulo u udesima, dok je veliki broj teže ili lakše povređen. Predsednica Saveta građana Čamurlije Svjetlana Ilić je, nakon sastanka u Gradskoj kući, izjavila da je protest zamrznut do 7. juna, pošto bi do tada trebalo da bude ispunjen njihov zahtev o postavljanju saobraćajne signalizacije.

“Dobili smo informaciju da “Putevi Srbije” završavaju tehničku dokumentaciju i da će naredne nedelje biti postavljeni znakovi koje smo tražili. Novi sastanak sa gradonačelnicom imamo 7. juna i ukoliko obećanje ne bude ispunjeno nastavljamo sa protestima”, rekla je Ilić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da su meštani krenuli “kontra” putem i najpre su protestovali, a onda tražili pomoć opštine Crveni krst i grada.

“Taj put u nadležnosti “Puteva Srbije”, jer da je naš lokalni put, mi bi problem odavno rešili. Mi smo “Puteve Srbije” obavestili i počeli su su sa izradom tehničke dokumentacije”, izjavila je Sotirovski.

Meštani su danas od gradonačelnice dobili obećanje da će od 1. septembra gradska linija od Brzog Borda do naselja Ratko Jović biti produžena do Toponice, tako da će dobiti gradskih prevoz. Dobili su obećanje i o izgradnji bulevara na toj deonici puta, o uredjenju groblja i o izgradnji kanalizacije u Čamurliji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kako vas nije sramota više ! ” Da je Put lokalni, rešili bi ” . Rešili ste sve lokale puteve !
    Da li ste videli Igmansku ulicu , iznad Niške pivare – u kolapsu je ! Nemože se proći kroz nju ! Vi gradonačelnice zaista ne živite u ovom gradu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com