DruštvoLica Niša

Stanovnici Apelovca privremeno odustali od blokade ulice Dušana Popovića

Stanovnici niškog naselja Apelovac nisu juče organizovali protest i blokadu saobraćajnica kao što su to, zbog katastrofalnog stanja Igmanske ulice, najavljivali proteklih dana.

Desetak stanovnika tog naselja okupilo se u toku popodneva kod zgrade Mesne kancelarije i kazali da su se pojavile građevinske mašine u Igmanskoj ulici, a da im je rečeno da će danas u sedam sati početi ozbiljniji radovi. Izjavili su da će sačekati i ukoliko ne krene ozbiljnija rekonstrukcija, blokiraće popodne ulicu Dušana Popovića.

Slavoljub Savić, stanovnik tog dela grada, rekao je da su radnici bili juče svega jedan sat, a potom su otišli.

„Mi ćemo da vidimo da li su njihove namere ozbiljne ili se radi o nekoj prevari. Za proteklih deset i više godina dobijali smo samo obećanja i ništa više, a reč je o najfrekventnijoj ulici u naselju“, istakao je Savić.

On je kazao da je projekat rekonstrukcije Igmanske ulice urađen 2013. godine, ali da do današnjih dana nije realizovan.

„Projektom je planirana rekonstrukcija ne samo kolovoza, već i vodovodne i kanalizacione mreže, ali ništa od toga nije urađeno. Sada je stanje katastrofalno, više ima rupa, nego granitnih kocki. Ugrožena je bezbednost i vozača i pešaka“, izjavio je Savić koji je od 2008. godine do 2012. godine bio predsednik Saveta građana tog dela grada.

Savić je istakao da je peticiju kojom je zatražena rekonstrukcija Igmanske ulice potpisalo preko 500 građana, ali da odgovor nije dobijen ni od grada, ni od Direkcije za izgradnju, niti od gradske opštine Palilula.

Foto: B.LJ.

Dejan Kocić, stanovnik Apelovca, rekao je da građani nisu dobili od grada najavu da će Igmanska ulica biti rekonstruisana.

„Moguće je da su radovi danas na početku ulice samo varka, ukoliko ih i sutra ne bude, blokiraćemo ulicu Dušana Popovića. Igmanska ulica više nije bezbedna za saobraćaj. Za poslenjih deset i više godina u njoj ništa nije rađeno. Jedino kad bi pukla vodovodna cev, radnici vodovoda bi došli sanirali kvar, zatrpali peskom i postavili sloj asfalta“, rekao je Kocić.

Da će radovi početi u Igmanskoj ulici potvrdila je i Direkcija za izgradnju grada Niša.

“Obaveštavamo Vas da od utorka  31. maja počinju radovi na rehabilitaciji kolovoza i rekonstrukciji vodovodne mreže ulice Igmanske,  te će u pomenutoj ulici doći do potpune obustave saobraćaja”, navodi Direkcija u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com