Društvo

Stanovi za vojnike i policajce u “Novom Nišu”

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović dodeliće sutra aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije ključeve stanova u ulici Stevana Sremca u Nišu, najavljeno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Vlade nije navedeno koliko će stanova biti dodeljeno.
Stambene zgrade u koje će se useliti pripadnici MUP-a i Vojske Srbije izgradila je američka kompanija Klin ert kapital “Clean earth capital” na prostoru nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji”.

Američka kompanija je 15 hektara zemljišta nekadašnje kasarne kupila 2011. godine, a jedna od njihovih obaveza iz ugovora bila je i da izgrade 21.000 kvadrat stanova za pripadnike Vojske Srbije.

Četiri stambene zgrade za pripadnike Vojske za sada su jedini objekti koje je “Klin ert kapital” završio u kompleksu kasarne koji je nazvan “Novi Niš”.

Prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora bilo je najavljeno da će na tom prostoru u roku od pet godina biti izgrađen savremeni stambeno-poslovni kompleks.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com