Politika

Stanovi za mlade simbol mladosti koja propada

„Slušamo ovih dana u medijima da će država graditi stanove u našem gradu za pripadnike vojske i službe bezbednosti koji sigurno nedostaju, ali smatramo da prioritet treba dati mladima i stanovima za mlade u ulici Branka Krsmanovića, preko puta Nišstana, koji su započeti u vreme dok smo mi vodili grad. Bez razvoja i ulaganja u mlade nema ni perspektive jednog društva pogotovo što oni masovno odlaze iz ovog grada“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini grada Niša.

On kaže da prema najnovijim anketama 88 posto mladih sa niškog Univerziteta želi da ode iz ove zemlje.

Branislav Jovanović, „Niš, moj grad“

„Daleko od toga da smo protiv izgradnje novih stanova za pripadnike vojske i službe bezbednosti, ali smatramo da je potrebno prvo završiti započete stanove za mlade za koje smo obezbedili sredstva dok smo učestvovali u vršenju lokalne vlasti. Od ove ivesticije veliki interes imao bi i grad jer je u prizemlju ovog objekta značajan gradski prostor“, podseća Jovanović.

On pita gradsku vlast zašto se ne saopštavaju efekti novootvorenog Start – up centra, u okviru Elektronskog fakulteta, u koji niški čelnici polažu nade za nova radna mesta.

„Potrebne su konkretne mere da bi omladina ostala u Nišu, a to su upravo stanovi za mlade u kojima bi trebalo da sijaju lampioni, da buja život i da predstavljaju simbol budućnosti, umesto toga oni su simbol propasti i zaraze. Bezbedonosne službe i vojska neće zadržati našu mladost i pamet u Nišu“, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com