Društvo

Stanovi za mlade naučnike pretvoreni u Skadar na Bojani

Prošlo je 12 godina otkako su počeli da se grade stanovi za mlade naučnike i umetnike u ulici Branka Krsmanovića. I poneki imovinski sporovi koji su pratili početak izgradnje stanova su rešeni i kada je 2008. godine počelo zidanje zgrade sve je izgledalo da će teći po planu. Do sada se u nekoliko navrata stajalo sa radovima, a onda su u jednom trenutku radnici napustili gradilište. Sada zgrada izgleda pomalo avetinjski, a komšije je porede sa Skadrom na Bojani. Sa radovima se stalo, a razlozi nisu poznati.

Poslednju informaciju o stanovima za mlade naučnike dao je septembra doskorašnji ministar za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Mladen Šarčević kada je boravio u Nišu.

‘’Nazire se rešenje’’- kazao je tada Šarčević novinarima. ‘’ Završili smo stanove u Kragujevcu, ali za sada ništa ne možemo jer je več tri meseca Vlada tehnička, ali je sasvim izvesno da će država realizovati svoje planove’’.

Pre toga, ali i pre sedam godina, 2013. nešto slično je govorio i rektor Univerziteta u Nišu mada izgradnja stanova nije u njihovoj nadležnosti. I pored toga rukovodstvo Univerziteta se potrudilo da ‘’pogura’’ stvar sa mrtve tačke. Tada je rektor Dragan Antić nagoveštavao da mladi naučnici mogu da se usele 2013. godine jer su pokrenute neke aktivnosti sa ministarstvom prosvete da se u sve uključi Svetska banka. Na obećenju je sve i ostalo.

Prvobitni plan je bio da se u ovoj zgradi izgrade 3 lamele sa 98 stanova. Rektor niškog Univerziteta u vreme početka izgradnje stanova Radoslav Bubanj kaže da su se za vreme njegovog mandata radovi odvijali nesmetano.

Dodaje da je tada oko 60 posto radova bilo završeno i da je bilo dovoljno novca na računu. Zašto se stalo kaže da ne zna. Inače zgradu zajednički grade Univerzitet u Nišu i Ministarstvo prosvete, odnosno Republika Srbija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Samo ga prepravite u zatvor.. Trebaće nam za sve frilensere koji ne mogu da plate 65% PETOGODIŠNJE zarade u roku od 15 dana.

    1. Sve se nadam da TAKVU ludost neće primeniti na ljude. Pa to se kosi sa svakom normalom,ljudi! Pa jel stvarno neko toliko djubre da uzme da oporezuje retroaktivno jedine ljude koji zaista nešto i rade u Srbiji?! Niko drugi i ne radi, svakako ne pošteno.

  2. Vazno da se pravi Delta i ostali trzni Centri narod Nema za osnovne stvari neko ce da kupuje brendiranu gardarobu… niko nista ne zna samo beze od odgovornosti taj Bubanj je Sebi i svojoj cerki uzeo stan sve je pokralo i sad je on nevin u lakat. Licno sam kontaktirala sve u vezi stana niko nece da Mi da tacan odgovor jer su svi lopovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com