Društvo

Stanodavci tvrde da nisu izbacili samohranu majku iz stana

Stanodvci samohrane majke Violete Petrović tvrde da nisu izbacili nju i njenu decu iz stana, već naprotiv njena deca su i danas tamo gde su i bila u njihovom stanu.

Svetlana Petrović, ćerka stanodavaca ističe da su deca Violete Petrović u stanu i nikada ga nisu napuštali, u njemu borave na način kako su to činila od momenta useljenja.

 

Ona objašnjava da je Violeti usmeno nagovešteno sredinom marta 2020. godine da će joj stan biti otkazan.

“Razlog je taj što je meni kao ćerki bio potreban stan, a pri tom sam početkom marta svoj nameštaj smestila u garaži do Violetinog iseljenja. Obzirom da je 15. marta uvedeno vanredno stanje, nagovešteno joj je da će se seliti nakon završetka vanrednog stanja, jer je cela naša porodica smatrala da je nehumano nekog seliti u vreme vanrednog stanja. Po završetku vanrednog stanja, 07. maja 2020. godine, otac je Violeti uručio pisani otkaz sa rokom iseljenja od 30 dana. Violeta je tek nakon toga, tačnije 10. maja obavestila mene da je pozitivna i da kreće u ˮRadonˮ te večeri. Na osnovu redosleda događaja, jasno je da Violeta nije izbačena iz stana zbog korona virusa kako je izjavila , već zbog potrebe da ćerka stanodavaca koristi stan, a pisani otkaz je dobila nekoliko dana pre saznanja da je pozitivna i pre odlaska u bolnicu”, kazala je Svetlana.

 

Ćerka stanodavaca rekla je Niškim Vestima da je Violeta zajedno sa stanodavcima koristila šupu pored stana, vešernicu na terasi ispred stana, dvorište.

“Moji roditelji su povremeno odlazili u ostavu koja se nalazi u sastavu stana koji je Violeta koristila. U takvoj situaciji, kad su čuli da je pozitivna, naravno da su se uplašili, obzirom da imaju 86 i 83 godine i narušeno zdravlje, svesni da su u najugroženijoj kategoriji. Sve što su Violeti rekli, preneli su mi”, istakla je Svetlana Petrović i dodala: “Zbog prevelike uznemirenosti mojih roditelja a i moje lične, u cilju zaštite mojih roditelja od stresa i moguće zaraze virusom korona, Violetu sam kontaktirala više puta od 10. maja odnosno od momenta njenog odlaska u bolnicu, želeći da nađemo zadovoljavajuće rešenje i nudila neke predloge, kojima ne bi bila oštećena ni ona ni moji roditelji, ali ona nije odgovorila ništa i prestala je da mi se javlja.”

Stanodavci ističu da im ona nije javila kad izilazi iz bolnice.

“Tek tri dana po njenom izlasku, a na moje pitanje, poslala je mi je poruku da je negativna i da je izašla iz bolnice ne rekavši gde. Mislila sam da je u stanu i da ne izilazi napolje zbog mere karantina, a tek nakon članka sam saznala gde se nalazi. Ako je već na ovakav način prekinula komunikaciju sa stanodavcima, a i sa mnom, pored svih mojih napora da se ova situacija završi na ljudski način, ne vidim razloga tvrdnji da nije smela da se vrati u stan.”

 

Ona je demantovala i izjavu Aleksandra, Violetinog sina, da su on i sestra imali pritisak od ljudi kod kojih su stanovali.

“Moji roditelji se nisu obratili Violetinom sinu i ćerki povodom ove situacije ni jednom rečju, pa ne znam u čemu se taj pritisak ogledao. Pouzdano znam da je kod mojih roditelja bila prihvaćena dobro, a i više puta pomognuta sa njihove strane, pa ne razumem zbog čega je nastupila na ovakav način”, rekla je Svetlana Petrović, ćerka stanodavaca.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com