Politika

Stanković: Utvrditi odgovornost za katastrofalno stanje u ustanovi „Divljana“

Nakon odluke gradskog veća da predloži Skupštini grada Niša rebalans budžeta, kako bi se izdvojila sredstva za opstanak ustanove „Divljana“, Miodrag Stanković, odbornik Skupštine grada Niša i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu podsetio je da je podneo odborničku inicijativu kako bi se rešio opstanak ove ustanove.

“U više navrata sam tražio da se reši problem ustanove “Divljana”. Podnosio sam brojne odborničke  inicijative predhodnih godina i evo nakon samo nekoliko dana, po prvi put za 7 godina, inicijativa koju je uputila Demokratska stranka je prihvaćena”, rekao je Stanković.

Demokratska stranka je još jednom pokazala da je pravi korektiv vlasti. Rebalansom budžeta biće izdvojeno tačno 15 miliona dinara, koliko smo i odborničkom inicijativom zahtevali za ustanovu “Divljana”, istakao je prvi čovek niških Demokrata.

“Međutim, šta je sa zaposlenima koji od juna 2018. godine nisu primali plate. Obraćali su se i Gradu i Komesarijatu za izbeglice, većnici gradskog Veća Grada Niša zaduženoj za dečju i socijalnu zaštitu, ali bez rezultata. Oni su 2 godine bili ostavljeni na milost i nemilost, bez sredstava za život i to ne svojom krivicom. Osim plata, njima nisu uplaćivani doprinosi, te nisu mogli ni da se leče jer nisu mogli da overe zdravstvene knjižice a među njima ima i teških hroničnih bolesnika čiji je život ugrožen”, istakao je Stanković.

Kaže da oni nisu bili u mogućnosti ni da se zaposle, jer i da im je neko ponudio drugi posao ne bi mogli da ga prihvate jer su još uvek u radnom odnosu u ustanovi “Divljana”. I pored svih problema, obezbeđena su redovna, svakodnevna dežurstva u ustanovi iz bezbednosnih razloga – to su organizovali sami zaposleni, naglasio je Stanković.

“Ko će sada nadoknaditi psihičku i materijalnu štetu koju su pretrpeli zaposleni u Divljani?! Ko će nadoknaditi roditeljima izdatke koje su imali jer su decu morali da salju na preskupu rekreativnu nastavu, na Kopaonik, Zlatibor?!”, pita se Stanković i zahteva da se utvrdi odgovornost za katastrofalno stanje u Divljani.

Nakon utvrđivanja odgovornosti o tome bi trebalo da se izvesti javnost, a da nakon toga Gradsko veće predloži smenu odgovornih, predlaže Miodrag Stanović i dodaje da građani moraju da znaju ko je taj ko je odgovoran za jedno ovakvo stanje u ustanovi Divljana, nekad najpopularnijeg dečijeg odmarališta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com