Sport

Stanković Strahinja, najbrži niški plivač svih vremena

Ovog vikenda u Skoplju održan je medjunarodni plivački miting „Skopje Open 2020″, a u konkurenciji 209 plivača iz 33 klubova iz Albanije, Makedonije, BiH, Slovenije i Srbije šestor plivača P.K. Sveti Nikola Niš osvojilo je 21 medalju (11 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane).

Stanković Strahinja posle trogodišnje pauze od plivanja započeo je saradnju sa svojim bivšim klupskim kolegom trenerom Didićem Dimitrijem i već nakon šest mesesci ostvario je izvanredne rezultate.

“U disciplini 50m kraul Strahinja je osvojio prvo mesto sa vremenom 22.80 čime je postao i najbrži niški plivač svih vremena. U disciplini 50m delfin osvojio je prvo mesto sa vremenom 24.19 i 726 FINA bodova, a u disciplini 100m mešovito ostvario je ubedljivu pobedu sa vremenom 56.95. U diciplini 50m prsnim stilom Strahinja je osovojio bronzanu medalju sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 29.35. Strahinja je proglašen za najuspešnijeg plivača mitinga u apsolutnoj kategoriji sa zbirom od 2112 FINA bodova iz 3 discipline”, saopštio je Plivački klub “Sveti Nikola”.

Foto: PK “Sveti Nikola”

Ćirić Tadija ostvario je 7 ličnih rekorda u 7 disciplina u kojima je nastupio i osvojio 4 medalje. U disciplini 200m delfin Tadija je osvojio prvo mesto u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji sa vremenom 2:06.86. U disciplini 200m kraul osvojio je drugo mesto u juniorskoj kategoriji sa vremenom 1:58.14, dok je u najdužoj plivačkoj disciplini 1500m kraul osvojio prvo mesto sa vremenom 16:58.24.

Stojić Uroš osovjio je dve zlatne medalje u disciplinama 100m i 200m prsnim stilom u kategoriji kadeta, dve srebrne medalje osvojio je u disciplinama 100m kraul i 100m mešovito, dok je u disciplini 400m mešovito zauzeo 3. mesto u apsolutnoj kategoriji!!! Uroš je u svim disciplinama ostvario ubedljive lične rekorde.

Foto: PK “Sveti Nikola”

Laković Aleksandar zablistao je u svih 8 disciplina u kojima je nastupio, u svim disciplinama ostvario je nove lične rekorde i pokazao da je budućnost našeg kluba. Aleksandar je u disciplinama 100m, 200m mešovito i 200m kraul osvojio zlatne medalje u kategoriji pionira, u disciplinama 50m kraul, 50m delfin i 100m delfin osvojio je srebrne medalje, dok je treće mesto osvojio u disciplini 100m kraul.

Nikolić Mina osvojila je 3. mesto u disciplini 400m mešovito u apsolutnoj konkurenciji, a u 4 discipline ostvarila je nove lične rekorde.

“Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima obzirom da smo imali tromesečnu pauzu zbog epidemijološke situacije. Ono čime smo posebno ponosni je činjenica da je Stanković Strahinja uspeo da pomeri granice niškog plivanja”, zaključili su u niškom klubu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com