Politika

Stanković: Sprečiti eksploataciju radnika na jugu Srbije

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković poziva nadležne u državi,  gradonačelnicu Niša i gradonačelnika Leskovca da preduzmu neophodne mere kako bi se sprečilo dalja eksploatacija radnika u fabrici “Aptiv “.

Nakon što su se radnici Britanske fabrike “Aptiv” u pogonu u Leskovcu prošle nedelje pobunili zbog dvanaestočasovnog radnog vremena, ovih dana ta ista firma traži nove radnike u Nišu, u uslovima  “veoma dobre radne atmosfere”. Prethodnih dana je ispred fabrike non-stop dežurala Hitna pomoć,  jer su radnice pri kraju dvanaestočasovnog napornog rada masovno padale u nesvest.

“Pozivam nadležne u državi, ali i gradonačelnicu Niša i gradinačelnika Leskovca da pod hitno preduzmu neophodne mere kako bi se sprečilo dalje eksploatisanje i ugrožavanje radnika u fabrici “Aptiv”. Ako je država Srbija postala kolonija stranih investitora pod nadzorom SNS, onda neka to objave građanima, u suprotnom neka vlast preuzme odgovornost, primeni Zakon i zaštiti zaposlene, njihovo zdravlje i njihova prava ”, rekao je Stanković.

Stanković kaže da država ne treba da pravi robove od zaposlenih u pomenutim kompanijama, za koje je dala novac kroz subvencije, za svako radno mesto i do 50.000 evra i da u pomenutoj firmi već radi jedan broj nišlija koji se takođe žali na uslove rada.

“Upravo to što su te kompanije dobile ogromna sredstva od Srbije za svoje poslovanje je dovoljan razlog da država od njih traži da obezbede normalne uslove za rad. Ničiji profit nije bitniji od zdravlja i dostojanstva ljudi” – zaključio je Stanković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com