Politika

Stanković: Režimu smeta objektivno informisanje!

Odbornik koalicije Niš moj grad u Skupštini grada Niša Miodrag Stanković pozvao je funkcionere SNS u gradu i državi da prestanu sa pritiscima na ono malo medija koji objektivno informisu građane. Nervoza je prisutna u njihovim redovima jer su shvatili da su izgubili poverenje građana, smatra Miodrag Stanković.

 

“Kako bi ugušili i ono malo slobodnih medija u Srbiji preko ljudi bliskih režimu prave se „kopije” najuticajnijih lokalnih intrernet-medija u gradovima, poput Valjeva.Slično se dogodilo i Južnim vestima. Način je isti: ukraden izgled, naziv i logo medija malo promenjeni ili isti, nazivi i redosled rubrika, s tim što je kod Južnih vesti načinjen korak dalje gde Kopija blati urednicu Gordane Bjeletić u prvom tekstu”.

Stanković je podsetio da je Srbija na nedavno objavljenoj rang-listi slobode medija Reportera bez granica zauzela 93. poziciju, 34 mesta gore u odnosu na 2016, kada je poslednji put zabeležen napredak u stepenu medijskih sloboda.

“Dok su građanima novčanici sve tanji, frižideri sve prazniji, izvršitelji im kucaju na vrata, vlast pokušava dodatno da uguši slobodu medija iako se Ustavom Republike Srbije iz 2006. garantuje sloboda mišljenja i izražavanja”, zaključio je Stanković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Нервоза је присутна јер схватају да губе поверење својих чланова. Сада постоје 2 табора у СНС: I са тзв. Градоначелницом који нема везе са странком већ са татом (Анђелком Вучићем) и II који је ујединио остале у борби против I неприродног табора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com