Politika

Stanković: Referendum je legitiman način da se građani izjasne o „francusko-nemačkom“ sporazumu

Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković izjavio je danas da je raspisivanje referenduma o „francusko nemačkom” sporazumu o Kosovu i Metohiji legitimno, jer bi građani na referendumu mogli da daju svoje mišljenje o tome.

„Zato je Narodna stranka pokrenula inicijativu za raspisivanje referenduma“, rekao je Stanković televiziji N1.

Narodna stranka prikuplja potpise za raspisivanje referenduma, a inicijativu možete potpisati OVDE.

Stanković je povodom nezakazivanja sednice Skupštine Srbije, iako je prolećno zasedanje počelo 1. marta, rekao da je reč o opstrukciji rada parlamenta „dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić obiđe Srbiju i pokuša građanima da objasni šta se dešava kako ne bi imao smetnje i drugačije zvukove iz skupštine“.

„Vučić gleda kako da nadoknadi svoj minus“, rekao je Stanković.

Stanković je naveo da na lokalnom nivou postoji saradnja među opozicionim strankama i da opozicija „ima veliku šansu“ na lokalnim izborima.

Poslanik Narodne stranke je ocenio da će sa redovnim lokalnim izborima, koji bi trebalo da budu održani sledeće godine, biti raspisani i vanredni republički izbori, i dodao da je zato neophodna saradnja opozicije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Naravno da je najlegitimniji nacin referendum,samo si zaboravio da na referendumu uvek prolazi opcija koju zagovara organizator i ciji clanovi cuvaju kutije i nadziru glasanje. Milion posto sam siguran da bi 80% ljudi u Srbiji bili protiv tog plana i da ga ne bi ni razmatrali a kamo li potpisali,dok bi predsednik rezltate glasanja predstavio kako njemu odgovara i dok ne bi bili ni izbrojani svi glasovi,on bi saopstio da je rezultat 59,78% za njegov predlog a manjina protiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com