Politika

Stanković: Raskid raskinutog Ugovora za popločavanje već popločanog Trga Kralja Milana ide na štetu Nišlija!

„Pre samo nekoliko nedelja Ugovor sa firmom koja rekonstruiše glavni gradski trg u Nišu raskinut je zbog kašnjenja radova. Raskid Ugovora bio je opravdan. Kašnjenje radova, neodgovornost, prolongiranje završetka rekonstrukcije Trga Kralja Milana u nedogled jesu bili jasni razlozi da treba raskinuti Ugovor sa takvim izvođačem radova.” – rekao je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

Rekonstrukcija Trga kralja Milana zvanično je počela krajem juna 2019. godine, rok za završetak rekonstrukcije bio je 2020. godine, što se nije desilo, te je nakon godinu i po dana ugovor raskinut. Sada čujemo da je izvođaču data nova šansa. Dakle, raskida se raskid Ugovora. Građani pitaju koji su razlozi za to i zbog čega ne mogu više od godinu dana ne mogu da koriste most, navodi se u saopštenju niškog odbornika.

“Smatram da Niš, kao drugi po veličini gradova u Srbiji ne može sebi da dozvoli takav luksuz da daje druge šanse izvođaču koji nije ispoštovao čak nekoliko datih rokova za završetak radova. To odslikava karakter aktuelne vlasti. Dakle, ovoj vlasti su prioritet izvođači radova, dok su prioriteti građana na poslednjem mestu.” – istakao je Stanković.

Podseća da je kao odbornik SG Niša prilikom usvajanja budžeta grada Niša za 2019. godinu, predlagao da se sredstva namenjena za rekonstrukciju parka i Trga Kralja Milana u iznosu od 525 miliona dinara ne planiraju bez javne rasprave, odnosno utvrđivanja prioriteta građana Niša.

Predviđena suma od 525 miliona dinara su značajna sredstva za izgradnju kanalizacije, jer svega 33% domaćinstava u Nišu ima rešenu kanalizaciju.

“Predlagao sam i da se taj novac opredeli za decu u osnovnim i srednjim školama, da im se obezbede besplatni udžbenici! Da se izgradi Osnovna škola i predškolska ustanova u Gradskoj opštini Pantelej, zbog povećanog naseljavanja u toj opštini. Deca i roditelji u toj opštini pet godina čekaju na izgradnju osnovne škole i vrtića ali vlast to nije prihvatila” – dodao je Stanković.

On zahteva da se utvrdi odgovornost i ispitaju sve okolnosti, zašto se toliko kasni i koliko to zaista košta naše sugrađane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com