Politika

STANKOVIĆ: Omogućiti pristup Gradskoj upravi starima i osobama sa invaliditetom

Odbronik koalicije Niš moj grad Miodraga Stankovića podneo je danas inicijative za ugradnju lifta u zgradi Nikole Pašića i održavanja sednica Skupšine Grada Niša u zgradi Oficirskog doma. On kaže da je u zgradi Gradske uprave onemogućen pristup osobama sa invaliditetom, a upravo u toj zgradi nalazi se najveći broj službi.

 

 “To je najfrekventnija zgrada u odnosu na sve ostale u Nišu gde se obavljaju poslovi iz delokruga lokalne samouprave. Kako u zgradi ima četiri sprata, a potrebu za obavljanjem poslova ima veliki broj ljudi, među kojima su osobe sa invaliditetom, starije osobe, trudnice, roditelji sa malom decom, od velikog značaja je da se obezbede uslovi kako bi svi oni mogli brže i lakše da pristupe službama i organima Gradske uprave. Ugradnjom lifta rešio bi se problem nepristupačnosti pojedinim službama i olakšalo kretanje kroz gradsku upravu”, smatra Stanković.

Kaže da je kao odbornik podnosio amandmane kojim bi se opredelila sredstva za ugradnju lifta. S obzirom da amandmani nisu usvojeni, ovom odborničkom inicijativom podseća nadležne da je to problem koji nije trenutno prisutan, već se radi o strateškom problemu koji treba rešiti odmah. Predlaže da se sredstva obezbede rebalansom budžeta kako bi se do kraja godine počelo sa ugradnjom lifta ili da se predvide sredstva za ovu namenu prilikom usvajanja budžeta za 2021. godinu, kako bi ugradnja počela početkom sledeće godine. Kako je u ranijem periodu, kada je zgrada u celosti bila renovirana, postojala ideja da se liftovi ugrade, a izostala njena realizacija, Stankoivć zahteva od nadležnih da ugradnju lifta stave na listu prioriteta kako bi se što pre rešio problem sa kojim se suočavaju naši sugrađani.

„Već skoro osam meseci traje pandemija virusa Covid 19. Krizni štab je propisao je mere koje nalažu obavezno nošenje maski i držanje distance od 1-2 metra, u zatvorenom prostoru. S obzirom da se sednice Skupštine Grada održavaju u sali koja je neuslovna da bi se ispoštovale mere za zaštitu od virusa Covid 19, predložio sam i da se sednice održavaju u zgradi Oficirskog doma.

Zgrada Oficirskog doma je takvog kapaciteta, da je moguće da se stvore uslovi da svi učesnici sednice rade bezbedno, uz sve propisane mere predostrožnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sve gradske uprave u Nišu prvo treba da nauče svoje radnike da rade na računaru jer su većina neznalice rada i ne zainteresovani su da nauče. Drugo, treba da nateraju radnike gredskih uprava da rade službeni posao u toku radnog vremena i da im pauza za obrok traje samo pola sata koliko je zakonom predviđeno. treće, treba naterati šefove gradskih uprava da ne voze službena kola u toku radnog vremena za privatne poslove, nego da rade posao za koji ih narod plaća. Kada bi neko od šefova dobio otkaz za gore navedeno, i drugi bi se malo primirili i možda i radili nešto službeno. Voleo bih da gradonačelnica nešto preduzme po ovim pitanjima, Jel sme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com