Politika

Stankovic: Niš je danas grad u kome nije bezbedno živeti! 

Niš je danas grad u kome nije bezbedno živeti. Prema rečima odbornika u Skupštini grada Niša Miodraga Stankovića to pokazuje najnovija tragedija kada je devetnaestogodišnjak iz Beograda vozeći velikom brzinom izgubio kontrolu i usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka i Dejana Ilića, predsednika Sindikata Sloga za južnu Srbiju, oca troje dece.

On ističe da Saobraćajna policija nije izvršila adekvatno obezbeđenje saobraćaja tokom praznika čime se omogućilo divljanje vozača na niškim ulicama koje se završilo ubistvom ljudi.

“Najoštrije osuđujem ovakvu nemarnost, zahtevam da se počiinilac surovog ubistva osudi najoštrijom kaznom i da se pod hitno smene svi odgovorni za katastrofalno stanje bezbednosti u Nišu”- rekao je Miodrag Stanković odbornik Skupštine Grada Niša.

Podseća da je Strategija bezbednosti grada Niša, usvojena na sednici Skupštine Grada još 01.06.2010.godine. Niš je prvi grad u Srbiji koji je usvojio ovakav dokument ali je njegova realizacija izostala.

“Na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Niša predložiću da prva tačka dnevnog reda bude Stanje bezbednosti u gradu Nišu u periodu od 2018. do danas”- istakao je Stanković.

On kaže da se upavo od 2018. godine, a i ranije, događalo puno slučajeva paljenja automobila, požara, teških saobraćajnih nesreća u kojima je život izgubio veliki broj ljudi. Bilo je i otmica, ucena…

“Javnost to zna, što preko društvenih mreža, što preko sredstava informisanja ali se dobijaju šturi statistički podaci a sveobuhvatni izveštaj, analiza nadležnih državnih organa – Policije, sudova, Tužilaštva– ne postoje. Takođe nema ni nagoveštaja da bi neko mogao od odgovornih funkcionera da snosi političke konsekvence zbog lošeg rada“- zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Nama je zao sto se to dogodilo ali uvek treba znati da niko ne zeli nikoga da pregazi i ubije osim ako nije lud ili zlonameran. Desila se nesreca i sada napadajte i decaka koji ce te zivote imati na dusi i njegove roditelje … to nema smisla. Mislite da je on to zeleo?! On je mogao i sam stradati ako je vozio povucen neiskustvom ma gde to bilo. Tuzno je sto smo uvek spremni da osudjujemo a ne i da sagledamo kako je tom vozacu …

    1. Ako vozis 180km na sat, onda te u sustini boli uvo za sve. Taj skot i treba da nosi na savesti sve, a njegovi roditelji treba da znaju da su odgajili debila, defekta. Dete je slika roditelja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com