Politika

STANKOVIĆ: Grad da se odrekne prihoda u korist ugostitelja!

Ugostiteljistvo je jedna od privrednih grana koja spada u red najpogođenijih pandemijom virusa Covid-19, a u Nišu ima 550 ugostiteljskih objekata, u kojima je zaposleno oko 6.000 ljudi, navodi u saopštenju odbornik koalicije  „Niš moj grad“ i zahteva od grada Niša da se ugostitelji oslobode plaćanja zakupa za 2021.godinu.

„Najavljene olakšice za odvoz smeća su zanemarljiva stavka, reprogramirati dospeli porez na imovinu nije dovoljno, ovu obavezu treba značajno umanjiti, makar prepoloviti, a onda i reprogramirati. Vlasnike ugostiteljskih objekata treba osloboditi plaćanja naknade za izradu uslova za zakup javnih površina, korisnike zakupa poslovnog prostora u vlasništvu Grada Niša treba osloboditi plaćanja zakupa u 2021. godini”, navodi se u saopštenju.

Stanković postavlja i pitanje gradskim čelnicima: „Šta ćete preduzeti povodom kafića i restorana koji nemaju bašte? Šta će raditi vlasnici ovih objekata kada nemaju odakle da plaćaju zakup?“.

Smatra i da vlasnike ugostiteljskih objekata koji nemaju bašte treba pomoći na neki drugi način, kako bi opstali na tržištu i kako bi mogli da plaćaju radnike.

„Sve vlasnike ugostiteljskih objekata treba pomoći tako što će se Grad odreći prihoda koje ubire od ugostitelja. U suprotnom će sve veći broj ugostiteljskih radnika biti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje zbog zatvaranja lokala”, predlaže Stanković.

Zato, smatra, gradsko rukovodstvo mora da nađe način da ugostitelje „održi u životu“, da im pomogne da u ovim teškim vremenima zadrže svoje radnike, a da oni, kad stanu na noge, ponovo počnu da pune budžet rada Niša.

„Pokažite se sada, neka se Grad odrekne nečega u korist niških ugostitelja kako bi se kasnije vratilo značajnim prihodima od ove delatnosti”, poručuje Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com