Društvo

Pacijenti ranjeni u pucnjavi u stabilnom stanju

Tri pacijenta, ranjena u pucnjavi koja se u noći između subote i nedelje dogodila u centru grada, uspešno se oporavljaju na Klinici za anesteziju KC Niš, navodi prim. dr Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra. Ostali, koji su laše povređeni, još juče su pušteni kući, dodaje on.

Pacijenti koji su u pucnjavi zadobili teže povrede nogu, među kojima je i jedan policajac, nisu životno ugroženi i oporavljaju se na Klinici za anesteziju u Kliničkom centru Niš.

Ranjeni se oporavljaju u niškom Kliničkom centru

Sva trojica su operisana juče, oni su imali povrede ekstremiteta, i trenutno su u fazi postoperatinog oporavka. Njihovo stanje je stabilno i sutra će biti prebačeni na Kliniku za ortopediju“, navodi dr Lazić.

Dr Lazić podseća da su ostala tri pacijenta, koji su lakše povređeni, u toku jučerašnjeg dana, posle previjanja, puštena kući.

Oni koje smo primili sa lakšim povredama, koji su imali oguljotine, posekotine zbog rikošeta, pušteni su kući u nedelju, odmah nakon previjanja, i upućeni su u matične ustanove na dalje lečenje“, objašnjava dr Lazić.

GRADONAČELNIK: NAJOŠTRIJA OSUDA NASILJA

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najoštrije je osudio ovaj čin nasilja na niškim ulicama, ranjavanje policajca na dužnosti, kao i dvojice građana.

Policajcu Milošu Miloševiću koji je povređen prilikom intervencije i hapšenja napadača, Bulatović se zahvalio, na kako je rekao, nesebičnoj hrabrosti i požrtvovanosti iskazanoj u vršenju svoje dužnosti, uz želju za brz oporavak i što brži povratak na posao.

Niš je oduvek bio i biće bezbedan grad, kako za sve svoje građane, tako i za goste koji u Niš dolaze sa svih strana sveta, i ovakvi nemili događaji moraju ostati ono što zapravo i jesu, pojedinačni incidenti, a ne pojava. Grad Niš zato pruža, i pružaće i ubuduće, maksimalni doprinos i svesrdnu podršku policiji i svim državnim organima u borbi protiv svih vidova nasilja i kriminala. Zajednički ćemo raditi ka ostvarenju opšteg cilja, a to je da se svi građani u Nišu osećaju bezbedno, na bilo kom mestu i u bilo koje vreme”, naveo je gradonačelnik.

Podsetimo, tokom dana su povređenog policajca obišli i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, gradonačelnik Darko Bulatović, direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, i načelnik niškog SUP-a Slaviša Virijević.

Ministar je tom prilikom istakao da je sada veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornost, i naveo da počinilac mora da bude adekvatno kažnjen, i dodao da Ministarstvo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com