Virus KoronaZdravlje

Štandovi za vakcinaciju na fakultetima. Interesovanje studenata nije na zadovoljavajućem nivou

Interesovanje studenata na svim fakultetima Univerziteta u Nišu za vakcinaciju prvog dana nije na onom nivou na kome smo očekivali, ali smo mi optimisti i očekujemo da se taj broj iz dana u dan povećava, kazao je dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu koji je obišao vakcinacioni punkt na Medicinskom fakultetu na kome se u prvih sat vremena pelcovalo desetak studenata.

U proseku se, kazao je Jerkan, na svakom od osam fakulteta koje je obišao, a na kojima su postavljeni punktovi u prvih sat vremena da između pet i deset vakcina.

„To je na neki način mali broj ali dosta studenata se raspituje i trudimo se da naši lekari, sestre i promoteri na što bolji način objasne značaj vakcinacije“, kazao je Jerkan.

Dodao je da je u Nišu do sada vakcinisano skoro 33 posto mladih ljudi ali po njegovoj proceni nedostaje još oko 15 posto, odnosno 4 do 5000 vakcinisanih mladih između 18 i 25 godina.

Prof. dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš

„Iz tog razloga je Dom zdravlja u Nišu i pokrenuo zajedno sa Ministarstvom zdravlja i rektorom Univerziteta u Nišu akciju vakcinisanja studenata na njihovim matičnim fakultetima i da im na taj način olakšamo primanje vakcine. Nadam se da će oktobar koji je mesec studenata postati i promotivan za vakcinaciju koja je neophodna za očuvanje zdravlja svih građana Srbije“, istako je dr Milirad Jerkan.

Prema rečima medicinskih sestara na punktu na Medicinskom fakultetu osim studenata koji su sada upisali prvu godinu studija interesovanje za vakcinaciju pokazuju i studenti starijih godina.

„Vakcinisala sam se jer smatram da na taj način štitim sebe, svoje kolege i svoje najmilije. Osim toga, upisala sam Medicinski fakultet i verujem u vakcinu kao što verujem da je to jedini način da izađemo iz situacije u kojoj se sada nalazimo i nastavimo sa normalnim životom“, kazala je jedna studentkinja.

Studenti koji se nisu vakcinisali do sada moći će to da urade narednih dana.

„Punktovi za vakcinaciju će na fakultetima ostati još dve nedelje, a ukoliko je potrebno i do kraja oktobra“, najavio je direktor Doma zdravlja dr Milorad Jerkan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com