Društvo

Stanari sprečili seču stabala zbog izgradnje javne garaže

Stanari zgrada na Sindjelićevom trgu u Nišu sprečili su danas seču stabala na tom trgu zbog izgradnje montažne garaže.

Stanari su se okupili nakon što su radnici koje je angažovao “Parking servis” posekli jedno stablo lipe, od desetak koliko ih je ukupno na tom prostoru iza zgrade Narodnog pozorišta.

Najavili su da će se sutra u sedam sati ponovo okupiti ne bi li sačuvali drveće i zalenilo na Trgu.

Danka Popović, jedan od stanara Sindjelićevog trga, kazala je agenciji Beta da žitelji tog dela grada smatraju da je nedopustivo da se drveće iseče zbog izgradnje garaže.

Danka Popović

“Ispod naših prozora se svakodnevno parkira po 100 automobila, a sad hoće taj broj da povećaju i da nas ostave bez drveća”, istakla je Popović.

Ona je rekla da ima prostora u gradu koji može biti iskorišćen za izgradnju parkinga i garaža, da to ne mora po svaku cenu da bude u strogom centru grada.

“Već sada se ispod naših prozora parkira po 100 automobila, a sad hoće da taj broj uvećaju i da nam pored toga poseku drveće. Ne može samo jedna strana da bude zadovoljna, da to budu samo vozači, mora da postoji solidarnost, da i mi stanari budemo zadovoljni”, izjavila je Popović.

Stanari su pozvali u pomoć sve one koji mogu da se sutra okupe na Sindjelićevom trgu kako bi sačuvali preostalo drveće.

JKP “Parking servis” najavilo je da će se sutra oglasiti saopštenjem povodom protesta stanara.

To preduzeće je ranije saopštilo da će na Sindjelićevom trgu izgraditi montažnu garažu poput one koja je već izgradjena pored Doma zdravlja, a Veće grada Niša odobrilo je decembra 2018. godine JKP “Parking servis” korišćenje investicionog kredita od 40 miliona za izgradnju garaže.

Na parkingu na Sindjelićevom trgu trenutno postoji 78 mesta za parkiranje, a nakon izgradnje montažne garaže broj parking mesta bio bi oko 130.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com