Društvo

Stanari Maksima Gorkog dobijaju izlaz na glavnu ulicu i igralište

Traže izlaz iz "Geta"

Gradonačelnica Dragana Sotirovski sa saradnicama, u okviru gradskog karavana obišla je danas međublokovski prostor u ulici Maksima Gorkog. Smeće i nemogućnost izlaska vozilom na Ulicu Vojvode Mišića samo su neki od problema koji muče stare ovog naselja koje nazivaju „getom“.

Deo zahteva, počev od podzemnih kontejnera i sređivanje prostora za parkiranje ćemo uraditi do kraja godine, a presecanje ulice, i međublokovski prostor, mislim na asfaltiranje prilaznih staza na proleće. Građani su tim dogovorom zadovoljni, a naše je da to ispoštujemo“, potvrdila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović kaže da će ekipa Zelenila sledeće nedelje doći i da će deo problema sa higijenom biti rešen do kraja godine, a ostatak na proleće 2024. godine.

„Sportski teren koji će biti vraćen nameni, koju je imao u prethodnom periodu. Biće mali golovi za najmlađe sugrađane, biće košarkaški teren, tako da ćemo oplemeniti čitav ovaj prostor i radićemo na međublokovskom uređenju čitavog ovog prostora“, pojašnjava predsednik Gradske opštine Medijana.

Prostor između brojeva 5 i 7 u Maksima Gorkog koji vodi ka Nišavi do sada je koriščen kao parking, dok, prema rečima gradonačelnice, žitelji ovog naselja su sami dali predlog da deo nekadašnjeg igrališta ostane parking, a da se na drugom delu postave mali golovi i koševi.

Ceo ovaj kvart je kao geto, jer nemamo izlaz na glavnu ulicu, odnosno na Bulevar, već da bismo otišli prema Trošarini, moramo da se okrećemo kod Gimnazije “9. maj”. Ulica je veoma uska, svako je zauzeo deo, za po metar-dva proširio dvorište, a i zabranjeno je za saobraćaj nekim znakovima. Taj problem odavno vučemo. Pisali smo gradonačelnici. Pročitala je to, najavila dolazak, došla, saslušala nas i obećala da će to rešiti“, priča upravnik zgrade 3, Novica Babić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com