Društvo

Stanari Despotovačke ulice bez vode i asfalta već 40 godina. Nadležni obećali rešenje problema

Stanovnici Despotovačke ulice već 40 godina žive bez vode i asfalta. Sami su finansirali uvođenje postojeće vodovodne i kanalizacione mreže doju i dan danas koriste. Asfalt je za njih misaona imenica, a kako kažu blato njihova svakodnevnica. Predstavnici grada i Gradske opštine Pantelej obišli su ovu ulicu i stanovnicima obećali rešenje problema.

“Vodomeri se ne nalaze u našim domaćinstvima tako da se ne može očitati mesečna potrošnja vode, već JKP Naissusu mi sami dostavljamo stanje svakog meseca. Osim problema sa vodom mi grcamo u blatu”, kažu stanovnici Despotovačke.

U ovoj ulici stanuje invalid oboleo od multipleskleroze kome je kretanje apsolutno onemogućeno jer on po postojećoj kaljuzi ne može da se kreće u invalidskim kolicima.

“Od glavne vodovodne mreže koja se nalazi u Borskoj ulici moje domaćinstvo je udaljeno više od 150 metara. Pre godinu dana došlo je do kvara na postojećoj vodovodnoj mreži koji nismo mogli da lociramo jer se nalazi negde u ulici. S obzirom na to da kroz celu ulicu prolazi vodovodna mreža, mi nismo u mogućnosti da saniramo kvar. Obraćali smo se Opštini Pantelej, kojoj pripadamo, Skupštini Grada Niša, JKP NAISSUSU i Sekretarijatu za investicije. Prošlo je već godinu dana, ali naš problem još uvek nije rešen. Računi su se znatno uvećali i iznose oko 1000 evra. Ja sam samohrani roditelj, imam dvoje dece (studenta i đaka) i nisam u mogućnosti da izmirim dugovanja niti da saniram kvar”, obratila se Niškim Vestima Maja Đorđević.

Foto: GO Pantelej

Povodom pritužbi građana iz Despotovačke ulice na dugogodišnje probleme sa postojećom vodovodnom mrežom, kao i na posledično neasfaltiranje ulice, koje se zbog toga odlaže, predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković i zamenik Dragan Pavlović izašli su u radni obilazak terena i sa žiteljima ove ulice neposredno razgovarali o navedenim problemima koje je Opština već razmatrala kroz zvanične procedure iz domena svojih nadležnosti.

Foto: GO Pantelej

Opštinskim zvaničnicima se pridružio i resorni gradski većnik zadužen za koordinaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima, Miroslav Đokić u nastojanju da se zajedničkim zastupanjem ubrza pristup rešavanju ispoljenih problema, budući da je ova ulica već sagledana ovogodišnjim Programom komunalne izgradnje grada Niša na osnovu dodasadašnjeg posredovanja Opštine kod nadležnih gradskih instanci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Poziv gradskim i opštinskim vlastima da obiđu i Hazarsku ulicu u Donjoj Vrežini i tu sagledaju 40-to godišnji problem bez asfalta sa blatom do kolena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com