IZBORI 2022

Stamatović: Decentralizacija je suštinsko pitanje razvoja Srbije

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) i predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović, rekao je danas u Nišu da je decentralizacija suštinsko pitanje napretka i razvoja Srbije i istakao da je suština programa te stranke „da se narod pita“.

„Istrajaćemo u tome da naše zalaganje za suverenizam u borbi protiv globalnih interesa, gradjani prepoznaju. Sve ono što smo mi uradili u našoj maloj opštini za nekih 20 godina može da se primeni na celu teritoriju države Srbije, jer opština je država u malom“, istakao je Stamatović na konferenciji za medije.
On je naglasio da opština Čajetina trenutno ima najveći budžet po glavi stanovnika u našoj zemlji, a uz to se broj njenih stanovnika povećava i, što je i najvažnije, povećava se broj novorodjenčadi.„Mi smo sve to uspeli da uradimo u maloj opštini sa 14.000 stanovnika zahvaljujući decentralizaciji, podršci naših poljoprivrednika i razvoju turizma. Ove dve grane su komplementarne i mi smo uspeli da ih spojimo“, rekao je Stamatović.
Za takav program, dodao je, potreban je duži vremenski period, treba biti istrajan i verovati u ono što radite.
„Svi u kampanji danas pričaju da će pomoći, da će se vratiti u unutrašnjost Srbije, ali mi taj život živimo. Mi živimo u unutrašnjosti Srbije, znamo probleme naših gradjana i lako možemo da ih rešimo jer smo to uspeli na konkretnim primerima“, izjavio je Stamatović.
Kazao je da Zdrava Srbije veruje u ono što radi i sigurno može ponuditi konkretna rešenja.
„Zašto bi u ponedeljak kretali iz lokalnih samouprava u Beograd i tražili tamo novac koji se ostvari ovde i prebacuje u republički budžet. Mislim da je bolje da ljudi koji žive na ovim prostorima raspravljaju o tome, planiraju to što je bolje za njih i da donose odluke“, naglasio je Stamatović.
Prema njegovim rečima Zdrava Srbija se zalaže i za borbu protiv korupcije, za podsticaj naših domaćih investitora, privrednika i poljoprivrednika.
„Protiv toga smo da se daju subvencije i podsticaji stranim kompanijama, već je potrebno da naši investitori dobiju te stimulacije, naši poljoprivrednici i privrednici. Potrebno je da razvijamao svoju ekonomiju i štitimo svoje nacionalne interese“, naveo je on.
Stamatović, koji je i član rukovodstva koalicije Suverenista podsetio je da tu koaliciju čine Zdrava Srbija, stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.
Predstavnici Zdrave Srbije na konferenciji u Nišu predstavili su poverenike te stranke na području Nišavskog okruga i najavili skoro otvaranje stranačkih kancelarija u sedištima opština poput Svrljiga i Aleksinca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com