Društvo

Štab za vanredne situacije traži hitnu popravku mosta u Jelašnici

Štab za vanredne situacije grada Niša doneo je odluku da preduzeće Erozija hitno sanira most na putu koji od Jelašnice vodi ka Čukljeniku, Gornjoj i Donjoj Studeni i Bojaninim vodama.

Deo kolovoza sa mosta se odlomio pre skoro dva meseca, a tragovi pucanja kolovoza vidljivi su sada i posred mosta pošto su kiše odnele podlogu na koju se asfalt oslanjao.

Direktor Erozije Slobodan Marković rekao je da će, ukoliko to preduzeće u toku dana dobije odluku sa sednice štaba i naredbu grada, već u ponedeljak izaći na teren i krenuti sa radovima.

„Požurićemo da radimo pre nego što krenu kiše i most padne. Naši inženjeri odlučiće na koji način će most biti saniran, videćemo da li će to biti izgradnjom kamenog zida ili na neki drugi način“, istakao je Marković i dodao da će sanacija biti obavljena u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada Niša.

Direktor Direkcije Nebojša Lović je rekao da je stanje na mostu vrlo ozbiljno i da je neophodna hitna reakcija gradjevinaca.

„Pola puta je potkopano, a šljunkovita podloga se i dalje spira, tako da postoji opasnost da se kolovoz dodatno odlomi. Pola saobraćajnice je već sada potkopano“, izjavio je Lović.

On je rekao da sanacija neće biti laka jer će morati da se grade potporni zidovi čija će visina biti desetak metara. Gradjevinske mašine, dodao je Lović, mostu će morati da prilaze iz rečnog korita pored mosta.

Stanovnici Čukljenika, Gornje i Donje Studene u više navrata su u poslednjih mesec i po dana apelovali na hitnu popravku mosta. Oni strahuju za bezbednost i ističu da je pitanje dana kada će asfalt toliko propasti da preko mosta više neće moći da se prolazi, a on je njihova jedina veza sa gradom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com