Kuhinjica

Šta za ručak na brzinu?

Nemate dovoljno vremena  ili prosto nemate ideju a želite zdrav i brz ručak? Iako ste u žurbi pripremljeni obrok treba da bude kvalitetan zato ćemo vam dati par recepata sa portala majkapriroda.com.

Pasta salata

Ovaj recept je ujedno nutritivan i ukusan a ovo su potrebni sastojci za pripremu: 300 gr paste po izboru, 2 kašike pesto sosa, 3 šolje majoneza, 1 paprika, 70 gr maslina, 1 krastavac i 1 paradajz. Skuvati pastu pa potom ostaviti sa strane da se ohladi. Iseckati na kockice svo povrće pa dodati ohladjenu pastu. Potom dodati majonez i pesto so pa sve dobro izmešati. Staviti u frižider da se ohladi.

Sendvič sa piletinom

Ovaj recept je lak za spremanje i izvrsnog ukusa. Sastojci neophodni su: zelena salata, 8 kriški hleba, 1 jaje, 2 luka, 2 komada pilečih prsa, 1/3 šolje majoneza, so i biber. Piletinu u posudi posoliti i zabiberiti po ukusu. Potom je u rerni pecite na 160 stepeni oko pola sata. Onda ostaviti piletinu sa strane i iseckati na sitne komadiće. U drugoj posudi izmešati luk, jaje i piletinu. Potom dodati 1/3 šolje majoneza. Smesu posližiti zajedno sa hlebom i zelenom salatom.

Zapečeni pileći fileti sa sirom

Ako ne znate šta za ručak, evo ideja za obilan i preukusan obrok koji možete spremiti brzo ima li išta bolje? Od sastojaka vam je potrebno: 600 gr pilećeg belog mesa, 2 paradajza, 150 gr mozzarela sira, bosiljak i 1 kašika začina za piletinu. Rernu uključiti na 180 stepeni a pileći file posloti po želji i dodati začin za piletinu. Prvo propržite na ulju par minuta pileći file pa staviti na pleh premazan uljem. Na piletinu staviti sir, kolutove paradajzai bosiljak. Ostaviti da se peče oko 10 – 15 minuta. Može se služiti uz salatu, krompir, pirinač…

Zpečeno povrće sa sirom

Evo jednog recepta za brzi ručak iz rerne. Za pripremu je neophodno: 200 gr brokoli, 2 šargarepe, 2 krompira, 500 gr graška, puter, mleko, 3 jaja, 200 gr kačkavalja i prezle. Krompir i šargarepu iseći na kolutove, brokoli na ružice i grašak staviti u slanu vodu da se prokuva. Kada se prokuva povrće staviti ga u posudupremazanu puterom. Dodajte jaja i malo mleka. Staviti u rernu da se peče na 200 stepeni. Posle par minuta dodati i kačkavalj odozgo.

Salata od šunke i kačkavalja

Ovo je recept za čiju pripremu vam je potrebno svega 20 minuta. Biće vam potrebno: 4 paradajza, 1 glavica crnog luka, 200 gr šunke, 100 gr kaćkavalja, 3 jaja, 100 gr majoneza, 3 kašike senfa i jabukovo sirće. Jaja staviti da se kuvaju. Potom kada se ohlade iseckati ih. Na kockice iseckati: šunku, kačkavalj, paradajzt i luk. Zatim promešati sve sastojke i dodatisenf i majonez. Na kraju preliti sa jabukovim sirćem. Može se služiti kao dodatak uz bilo koje jelo ili jesti uz hleb.

Fusili sa povrćem

Ovaj recept je odličan izbor i za vegane. Priprema je sledeća: Zagrejati rernu na 180 stepeni. 200gr bundeve iseckati na kockice i dodati kašiku ulja. Peći oko 25 minta. 2 čena belog luka propržite  i 1 glavicu crnog luka zajedno sa 7 čeri paradajza i 8 iseckanih šampinjona. Mešati par minuta i za to vreme sa strane skuvati fusile. Na kraju sve sjedinite i uživajte u ukusu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com