Promo vesti

Šta su suplementi, da li su štetni i kako ih koristiti?

Oko korišćenja suplemenata (dodataka ishrani) prilikom treninga, često postoje mitovi i nedoumice. Koji suplement je najbolji, da li su štetni, kako najbrže da napredujem u treningu, samo su neka pitanja koja postavljaju početnici u svetu bodi bildinga.

O suplementima i njihovom korišćenju za Niške Vesti govorio je Dalibor Stevčević, iskusni stručnjak u svetu fitnesa i bodi bildinga i vlasnik jedne od najbolje opremljenih specijalizovanih prodavnica sportske opreme i suplemenata – Olymp fitness.

OLYMP FITNESS
“Česta su pitanja onih koji nikada nisu koristili suplemente (dodatke ishrani) – šta bi trebalo da uzmem za početak, da li je to štetno, kakve rezultate mogu da očekujem, itd…

Iz moje perspektive, jako je teško dati jednostavan odgovor na ova pitanja, jer je svaka osoba individua za sebe, svako ima različite potrebe, treninge, ishranu, način života. Jedno je sigurno – ne postoji čarobni napitak koji će Vaše telo preko noći transformisati u idealno!

Neka od pitanja koja bih Vam ja postavio kada posetite nasu prodavnicu, a koja možete najpre postaviti i sami sebi su sledeća:

Da li imate nekih zdravstvenih problema?

OLYMP FITNESS

Nažalost, mnogo trenera ne pita ovo svoje vežbače. Pre početka sprovođenja plana treninga kao i pre početka korišćenja suplementacije bitno je da znate kakvo je Vaše zdravstveno stanje. Da li uzimate neke lekove, da li je Vašem organizmu potrebno nešto određeno, da li Vam je nešto nedozvoljeno, da li ste se konsultovali sa lekarom u vezi sa ishranom, treningom ili suplementacijeom ukoliko imate neki zdravstveni problem?

Koji su Vaši ciljevi?

Da biste znali ili pomogli nama da odaberemo pravi suplement za Vas, potrebno je da znamo Vaše ciljeve. Da li se samo osećate slabo, umorno i potrebno Vam je više energije ili želite da smršate koji kilogram ili želite da dobijete na težini i mišićnoj masi? Pokušajte da što realnije vizualizujete svoj cilj, tj. šta je ono što tačno želite da postignete. Rezultati se ne prave preko noći, tako da je potrebno da se naoružate strpljenjem i da možda promenite stil života. Verujte mi, nećete se pokajati zbog toga.

Kakva je Vaša ishrana?

Suplementi su dodaci ishrani. Reč “dodaci” sugeriše da se radi samo o jednom dodatnom delu u planu ishrane, a ne o zameni za hranu. Suplementi ne mogu da zamene hranu, ali mogu da Vam olakšaju da unesete potrebnu količinu hranljivih sastojaka u toku dana, što nije lako izvesti uvek, kao i da se brže oporavite, imate više snage i energije. Ukoliko imate neki određeni cilj, na primer, da smršate, a odlučite se za sagorevač masti, ukoliko Vaša ishrana nije korigovana, teško da možete očekivati rezultat. Za bilo koji cilj, priča je ista. Suplementi su odlični i zaista mogu da dopune ishranu i da pomognu, ali ako niste spremni da promenite Vaše navike nemojte se nadati velikom uspehu.

Da li su suplementi štetni?

I ovo je jedno od često postavljenih pitanja. Suplementi nisu štetni i svi proizvodi u Olymp-u su provereni i uvezeni u skladu sa propisima. Ukratko, kod nas možete biti sigurni šta kupujete. Ipak, ukoliko se radi o određenim zdravstvenim problemima, neki suplementi se ne preporučuju. Daću Vam samo jedan od primera. Ukoliko imate problema sa srcem i krvnim pritiskom nije preporučljivo da uzimate jake stimulanse poput NO reaktora (šire krvne sudove). Zbog toga je važno da poznajete svoje zdravstveno stanje. Suplementi nisu nikakva nedozvoljena “hemija” i neće oštetiti Vaše zdravlje, ali isto tako Vas neće pretvoriti u Hulka za par nedelja!”

OLYMP FITNESS
TPC Kalča, I sprat, Lamela A, lokal 7
tel.fax. 018/250-552
Viber 064/343-66-22
FACEBOOK
INSTAGRAM

Za dodatne informacije i stručne savete, kao i za najveći izbor suplemenata i opreme za fitnes, bodi bilding i borilačke sportove posetite Olym Fitness!

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.8234674214636!2d21.89205261500906!3d43.31795478206268!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b100720e7d81%3A0x3b525a3afdd17f12!2sOlymp+Fitness+Shop!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1562591306225!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com