Promo

Šta kada Vam nedostaje zub ili više njih?

Osim što utiče na naš fizički izgled, gubitak zuba može izazvati problem sa varenjem zbog nedovoljnog žvakanja, a pored toga kost na kome se nalazio zub može atrofirati. Stoga, ukoliko Vam fali jedan ili više zuba, veoma je važno nadoknaditi ih.

Najbolji način da se zub nadomesti je ugradnja implanta jer on služi kao zamena za koren zuba koji nedostaje i ponaša se isto kao prirodan zub. Ugradnja implanta se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolna. Tokom zarastanja, ako implant ima primarnu stabilnost, može se nositi privremena krunica. Nakon 3-6 meseci, na implant se ugrađuje odgovarajuća protetska nadoknada.

Protetika na zubnim implantima podrazumeva parcijalnu nadoknadu jednog ili više zuba, koja se fiksira za ugrađeni implant. Koja vrsta protetke će se koristiti zavisi od toga da li se nadoknađuje jedan ili više zuba.

-Ukoliko treba nadoknaditi jedan zub na implant se ugrađuje jedna krunica koja može biti metalo-keramička ili bezmetalna.

-Ukoliko Vam nedostaju više zuba implanti služe kao nosači zubnih mostova. Most se fiksira za implante koji se postavljaju na mesto nedostajućih zuba i preko se stavljaju zubne nadoknade – krunice.

-Ukoliko Vam nedostaju svi zubi ugradnjom implanta moguća je izrada zubnih mostova sa krunicama koje nadoknađuju sve zube ili izrada zubnih proteza.

-Ukoliko nemate nijedan zub i želite da taj problem što pre rešite ’All on four’ je za Vas. To je sistem koji za samo jedan dan šrafljenjem četiri implanta i izradom privremenog mosta pacijentu omogućava da nijedan dan ne provede bez zuba. Nakon 4-6 meseci izrađuje se definitivan rad. Ova metoda se uglavnom koristi u donjoj vilici. Ovaj koncept ne samo da poboljšava kvalitet života, već je i planiran da traje doživotno.

-’All on Six’ je metoda koja je prikladna za one koji su izgubili sve zube, a žele u kratkom vremenu da vrate funkciju vilice i estetiku lica. Ovom metodom se ugrađuje šest implanta, na koje se posle zarastanja fiksira keramički ili akrilatni most koji u potpunosti nadomešta izgubljene prirodne zube. Ova metoda se uglavnom koristi u gornjij vilici.

Ne morate više da krijete svoj osmeh! Zakažite svoju besplatnu konsultaciju i saznajte koja vrsta tretmana je najbolja za Vas.

BRANКO DENTAL TEHNO

Stojana Novakovića 2, Niš, Srbija

☎️+381 18 521 561

BRANKO DENTAL TEHNO
stomatološka ordinacija
Stojana Novakovića 2, Niš
018 521 561
064 26 55 146
sbranko83@yahoo.com
www.dentaltehno.com

BRANKO DENTAL TEHNO – Tradicija u očuvanju zdravlja vaših zuba!

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button