Region

Šta je zapravo LJUTI DŽEM kome niko ne može da odoli (VIDEO)

Vreo hleb iz pećnice na površini namazan džem koji ljuti…ovako Piroćanci doručkuju, jer upravo ovaj specijalitet je njihovih ruku delo.

Mnogi ga u Srbiji svojataju ali najveće količine domaćeg ljutog džema spravlja se upravo u pirotskom kraju, tvrde meštani sela u okolini Pirota.

Dušica Sokolov nije jedina sa ovog područja koja ovaj džem sprema već godinama i tvrdi zdraviji je od mnogo čeka što se nađe u toku dana na stolu.

“Ranije je ljudima bilo čudno, ali kada su ga jednom probali i navikli se na ukus uvek se njemu vraćaju”, kaže Dušica Niškim Vestima.

Otkriva da može da se koristi kao dodatak jelima, kao neka vrsta začina ili arome koja će vaš obrok učiniti još ukusnijim. Odlično se uklapa i uz pirotski kačkavalj, ali ističe i pita bi tu dobro došla, po kojima je pirotski kraj i poznat.

Nova vremena – novi i običaji, pomešale se kuhinje i ukusi i sve je više onih koji vole da tradicionalnom zalogaju dodaju ezgotični začin. E ovaj džem spada u tu kategoriju: dodatak neobičnog, dobrog ukusa. Savršeno se slaže sa mesom, a lepo ide i uz ribu.

Uživajte u neobičnim ukusima iz naše Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com