Kultura

Šta je sve za “Noć muzeja” pripremila niška Umetnička škola

Umetnička škola u Nišu je svih 15 godina postojanja “Noći muzeja” aktivno učestvovala i to brojnim aktivnostima. Ove godine, uz izložbe učeničkih radova sa sva četiri odseka, posetioce u Prvomajskoj ulici očekuju zanimljive radionice, horska muzika, kratki umetnički filmovi, pa i baletske tačke, najavila je za Niške vesti direktorka škole Olivera Mićunović.

Izložbe, radionice, umetnički filmovi

Prvomajska ulica, u kojoj se nalazi srednja Umetnička škola, biće u subotu 19. maja zatvorena za saobraćaj od 18 sati do ponoći. Povod je lep i dobro poznat. Ove godine, 15. “Noć muzeja” odvijaće se uz mnogobrojne aktivnosti đaka i profesora ove srednje škole.

Predstaviće se sva četiri odseka škole: likovni, grafički i tekstilni dizajn, kao i odsek enterijera i industrijskog dizajna.

“Izložbe učeničkih radova sa sva četiri odseka je nešto što svakako treba videti, jer su raznovrsne, sadrže radove iz mnogih predmeta koje učenici u ovoj školi pohađaju. Izložbe su organizovane unutar škole, u holu i salama u prizemlju. Osim toga, pozvala bih Nišlije da pogledaju kratke, umetničke filmove koji su urađeni kroz novu medijalnu formu, a uradili su ih naši maturanti pod mentorstvom profesora Borisa Kandolfa”, istakla je direktorka Olivera Mićunović.

Direktorka Umetničke škole u Nišu, Olivera Mićunović

Program počinje u 18 sati, radionicama za najmlađe. Mališanima su na raspolaganju boje i papiri gde mogu da crtaju šta žele, a za malo starije, biće organizovane radionice crtanja, slikanja, kaligrafije, pečatiranja…

Dugogodišnji koordinator aktivnosti tokom “Noći muzeja” je profesor crtanja i slikanja, Nemanja Jovanović, a u subotu će moći da se vidi i postavka sa kojom je Umetnička škola zajedno sa profesorkom grafike Ivanom Stanković učestvovala na nedavno održanoj manifestaciji “Nauk nije bauk”.

I muzika i balet

Prethodnih godina su umetnici i muzičari, jer se u ovoj ulici se nalazi i srednja Muzička škola, imali zajedničke programe, a ove godine se umetnici i sami predstavljaju muzikom.

Naša profesorka muzičke kulture, Katarina Bogdanović, predstaviće naš mali, školski hor, a nastupiće i crkveni hor kojim ona rukovodi, pa će i oni biti naši gosti te večeri”, najavila je Mićunović.

Po  rečima direktorke nastup će činiti starogradske pesme, kao i kompozicije koje su obeležile istoriju srpskog naroda, poput pesama “Tamo daleko” i “Ovo je Srbija”.

Ovaj muzički program poćeće u 18.30 i trajaće do 20 sati.

U pauzi horskog pevanja,  predstaviće se i učenica škole koja se bavi baletom, pa će program škole biti kompletiran i ovom umetničkom formom.

Više nego dovoljno razloga da u subotu, u “Noći muzeja” svratite i do Prvomajske ulice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com