DruštvoPromo

Šta da uradite kada su naslage na telu zaista uporne?

AKCIJA u maju - LONGA VITA Aesthetica

U redu… uporne su naslage, ali uporni umemo biti i mi. Treniraćemo posvećeno, ispoštovati sve savete trenera, poslušati nuticionistu i maksimalno ispoštovati dijetu. Uložićemo mnogo truda, vremena, pa i novca, srećni što istovremeno radimo na našem zdravlju i izgledu – i rezultati će neminovno doći. Skinućemo kilograme, ojačati mišiće…

Ovo dobro zvuči, ali da li je uvek baš tako?

Neretko će se svakome pre ili kasnije desiti, sa godinama ili zbog genetske predispozicije, ili nakon porođaja, ili nakon medicinskih zahvata i stresnih situacija u životu – da vežbe i standardne dijete, koje su nekada efikasno delovale i dovodile našu liniju u savršeno stanje – da jednostavno prestanu da deluju sa tolikom efikasnošću. Ili deluju i dalje, ali ne na (svim) željenim regijama na telu, kažu u LONGA VITA Aesthetici.

Primetićete, ili ste već primetili, da vam se na određenim mestima na telu stvaraju naslage u vidu “jastučića” koji nikako da nestanu.

U jednom od prethodnih tekstova na govorili smo o načinima za otkrivanje uzroka zadržavanja kilograma u organizmu, koje vam je putem BICOM testiranja dostupno u Longa Vita Aesthetica centru u Nišu i Poliklinici Longa Vita.

U ovom tekstu pomenućemo dve savremene metode estetske medicine koje su izuzetno efikasne prilikom “razbijanja” lokalizovanih masnih naslaga.

Tretman MCM (Med Contour Multipower) aparatom

Med Contour Multipower (MCM) jedan je od najmodernijih uređaja na polju takozvane “ultrazvučne liposukcije”. Ovaj aparat kombinuje ultrazvuk , radiofrekvenciju i vakum, a u cilju efikasnog, bezbednog i bezbolnog nehirurškog preoblikovanja tela.

MCM tretman deluje na područja lokalizovanih masnih stanica na telu, tako što ultrazvukom razbijaja njihovu membranu i oslobađa njihov sadržaj, što dovodi do trenutog smanjenja obima. Radiofrekvencija potom zateže kožu i poboljšava njen tonus, dok se drenažom pospešuje eliminacija masnih ćelija iz organizma.

Ovim tretmanom trajno se smanjuje broj masnih ćelija i nema jo-jo efekta, ukoliko se nakon tretmana klijent nastavi da pridržava preporuka za zdravu ishranu i aktivni načina života.

Tretmani se izvode u razmaku od sedam do deset dana, a koliko ih je ukupno potrebno zavisi od individualnog stanja koje se procenjuje na početku tretmana, u pregledu i razgovoru sa lekarom estetske medicine.

Regije koje se najčešće tretiraju su abdomen, kukovi, butine, sedalni deo, kolena, listovi i ruke.

Tretman je bezbolan i sem osećaja topline, nema modrica ni tragova na koži, pa ni period oporavka praktično ne postoji.

Lipoliza

Lipoliza je popularna nehiruška metoda uklanjanja nagomilanih masnih naslaga, takozvanih “jastučića” i oblikovanja tela. I za lipolizu možete čuti da je nazivaju “nehiruškom liposukcijom”, s obzirom na to spada u minimalno invazivne metode.

Jedna od njenih najvećih prednosti jeste preciznost, i to što omogućava da se na prostoru malih regija deluje na konkretne masne naslage koje se žele odstraniti.

Tretman se sprovodi aplikacijom lipolitika (fosfatidilholina i dezoksiholata) ultra tankim injekcijama direktno u masno tkivo. Ove supstance dovode do uništavanja masnih ćelija, nakon čega sledi period razlaganja masti i njenog prirodnog izbacivanja iz tela.

Lipolizom se trajno smanjuje broj masnih ćelija u tretiranoj regiji, i takođe nema jo-jo efekta tj. vraćanja kilograma, ako se poštuje režim zdravih životnih navika i balansirane ishrane.

Čitav proces traje četiri do osam nedelja, nakon čega su i rezultati najuočljiviji. U zavisnosti od količine masnog tkiva, nekada je dovoljan i samo jedan tretman.

Najčešće se ova metoda koristi na delovima tela koji se vežbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati – na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina i kolena, na stomaku, bokovima, rukama i podbradku.

Tretman traje do 30 minuta i ne spada u bolne. Može se javiti crvenilo i otok tretirane regije neposredno nakon tretmana, kao i osetljivost na dodir, ali ove reakcije brzo iščezavaju.

Važno je pomenuti i da su ove dve nehirurške metode komplementarne, te se u nekim slučajevima, gde je to potrebno, mogu i kombinovati, kako bi se na najefikasniji način došlo do najboljih rezultata.

Tetman MCM aparatom, kao i lipoliza, građanima juga Srbije dostupni su  Longa Vita Aesthetica centru u Nišu, koji se nalazi u mirnom delom grada, na pristupačnoj lokaciji.

Javite nam se još danas na na 069/11 22 359 ili office@aesthetica.rs, i zakažite besplatne konsultacije sa našim lekarom estetske medicine.

Zajedno ćemo biti tim koji će pobediti i najupornije naslage. Za liniju kakvu ste imali nekada, poručuju iz LONGA VITA Aesthetice.

Akcija treaje do kraja maja – požurite sa zakazivanjem termina!

Radno vreme:
Pon – Pet 12.00h – 18.00h
Subota na zakazivanje. Nedeljom ne rade.

ulica: Cara Dušana 1, 18000 Niš

telefon: +381 69 11 22 359

e-mail: office@aesthetica.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com