Društvo

Srpski treneri traženi u Dubaiju

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu 12. i 13. oktobra biće organizovan Career day za sve koji žele da se priključe timu vrhunskih profesionalaca u inostranstvu.

Dok se u Srbiji govori o smanjenju fonda časova nastavnicima fičkog vaspitanja, sportske stručnjake, koji su diplomu stekli na ovom niškom fakultetu jedva čekaju u inostranstvu. Zahvaljujući visokim rezultatima koje ova visokoškolska ustanova postiže poslednjih godina, kadar koji školuje izuzetno je cenjen van granica naše zemlje.

Pored programa osnovnih akademskih i strukovnih studija, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja izučavaju se i dva master programa. Jedan je sport i fizičko vaspitanje, a drugi, koji je naročito interesantan, namenjen je fizičkom vežbanju, fitnesu i zdravlju.

Zahvaljujući ovom drugom programu nedavno smo ostvarili saradnju sa jednom fitnes firmom iz Dubaija, čiji predstavnici sredinom meseca dolaze u Niš. Naime, na našem fakultetu će 12. i 13. oktobra biti organizovan Career day u okviru kojeg će predstavnici ove firme obaviti razgovor sa svima koji su zainteresovani da karijeru nastave u inostranstvu, konkretno u Dubaiju. Mogu da se prijave svi koji imaju diplomu našeg fakulteta i želju da se, kao personalni treneri, fitnes instruktori ili instruktori tenisa, joge i plivanja, oprobaju i u inostranstvu”, kaže dr Nenad Stojiljković prodekan za nauku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Od nedavno niški Fakultet sporta postao je jedan od vodećih fakulteta u regionu Jugoistočne Evrope, našavši se na poziciji između 150 i 200. mesta najnovije Šangajske rang-liste svetskih univerziteta koji se bave sportom. Pre dve godine ova visokoškolska ustanova je bila prva sa niškog Univerziteta koja je uvrštena na prestižnu akademsku listu.

Uspeh koji su postigli za dve godine pokazao je da su daleko ispred beogradskog i novosadskog fakulteta sporta koji se danas na Šangajskoj listi nalaze stotinak mesta niže i da, iako rade u skoro neadekvatnim uslovima, postižu jednako dobre rezultate kao i njihove kolege iz Zagreba i Ljubljane, sa kojima sarađuju, i fakulteti iz zemalja daleko bogatijih od Srbije, navodi Stojiljković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com