Društvo

Srpski radnici u Rumuniji nisu zdravstveno osigurani?

Kako je Niškim Vestima javio radnik kompanije “Leoni” iz Niša koji se trenutno nalazi u Rumuniji, ceo tim želi da se vrati u Srbiju, ali menadžment kompanije postavlja ultimatum da ko želi da se vrati, ostaje bez posla i para. On se požalio i da srpski radnici koji su na privremenom radu u Rumuniji nemaju zdravstveno osiguranje. Ovu informaciju nismo mogli da proverimo u kompaniji “Leoni”.

Po rečima radnika koji je želeo da ostane anoniman, sinoć je u rumunskom gradu Pitešti održan sastanak menadžmenta “Leonija”sa radnicima iz Srbije koji su želeli da se vrate u zemlju. On tvrdi da su svi istraumirani nakon jučerašnje pogibije dvadesetosmogodišnje radice iz Niša, ali su im nadređeni kazali da, u tom slučaju, ostaju bez posla.

“Dali su spisak da se radnici upišu ko hoće da se vrati. Svi smo mi došli zbog novca, ali jedan mladi život ga više nema, a oni su nam rekli da je bio nesrećan slučaj i da život ide dalje. Postavili su taj ultimatum da ko želi za Srbiju ide bez novca, a svi želimo da prisustvujemo sahrani pokojne Irene,” napisao je u poruci redakciji.

Istakao je da je veliki problem što radnici nisu zdravstveno osigurani iako su već dva meseca u stranoj zemlji.

“Kada smo sinoć postavili pitanje gde je naše zdravstveno osiguranje, oni su rekli to nije pitanje za njih i da će na tu temu drugi put.”

Da nemaju zdravstveno osiguranje, radnici su saznali kada je jedan od kolega slomio prst.

“Dva dana ga niko nije pregledao, a kada je počeo da se žali na jake bolove, otišao je u Hitnu pomoć i onda su ustanovili da ima prelom. Kost mu je loše zarasla i morao je da se vrati u Niš”, ispričao je ovaj radnik.

Navode radnika čije je ime poznato redakciji nismo mogli da proverimo u “Leoniju”. Jedan broj telefona centrale kompanije koja se nalazi u Prokuplju je bio stalno zauzet, a na drugi se niko nije javljao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com