Društvo

Srpski melod Ljuba Manasijević posvetio pesmu dr Lazi

Osetio sam potrebu da se pridružim svim onim prijateljima i ljudima koji su voleli i poštovali doktora Lazu, jednom mojom prigodnom pesmom koja nosi naziv ,,Drino reko,vodo valovita”, rekao je srpski melod Ljuba Manasijević portalu srpskaistorija.com.

Manasijević je podržao peticiju istoričara Đorđa Bojanića da bolnica u Nišu ponese ime, kako je rekao velikog, nedavno preminulog divnog doktora i čoveka, časnog Srbina i našeg brata Miodraga Lazića.

“Moram da kažem da nisam bio upoznat sa delom i plemenitim podvigom sjajnog hirurga na spasavanju mnogih života u ratu u Srpskoj Кrajini i Bosni i Hercegovini devedesetih godina. Njagov odlazak usred vrhunca krize koje je prouzrokovala pošast zvana Кorona je izazvala veliku pažnju nas, koji smo iz kuće pratili događaje ali i osvetlila lik čoveka koji će verujem biti zauvek upamćen kao simbol hrabrosti,požrtvovanja,hrišćanske ljubavi i heroja koji je hrabro i znalački spasavao neverovatnim zahvatima, mnoge najteže i beznadežne slučajeve hirurške ratne prakse”, kazao je Manasijević.

 

On je istakao da u vremenu pada svih ljudskih, tradicionalnih i patriotskih vrednosti kroz bizarne, ružne i prizemne antihrišćanske i vulgarne do bola, priloge i napise u medijima koje gledamo i čitamo svaki dan, iznenada je prosijalo jedno lice, prostrujala je vest o odlasku čoveka o kome se nije pisalo u svim medijima kao što se piše o mnogim bezvrednim ličnostima i njihovim privatnim životima a koji je bio lučonoša naše savesti i učitelj čovečnosti i patriotizma.

“Među nama žive mnogi ljudi koji su van domašaja medijske pažnje a oni su svojim životom i mnogim ljudskim vrednostima i dostignućima kao i predanim radom zaslužili da se svaki dan piše o njima na ponos i korist svih građana Srbije. To takođe, važi i za naše ljude u svetu koji beleže svaki dan izvanredna dostignuća i uspehe za koje mi ne znamo ili pak doznajemo sa velikim zakašnjenjem. Utoliko pre, uzdiže se delo i ime doktora Miodraga kome je i ime odredilo prirodu a koga su od milja svi zvali ,,Doktor Laza“”, rekao je Manasijević.

 

Ispraćen je sa pesmom ,,Marš na Drinu“ prema njegovoj poslednjoj želji u Republici Srpskoj kao i u njegovom voljenom gradu Nišu.

Osetio sam potrebu da se pridružim svim onim prijateljima i ljudima koji su voleli i poštovali doktora Lazu, jednom mojom prigodnom pesmom koja nosi naziv ,,Drino reko, vodo valovita“.

 

Preko linka možete čuti numeru koju je pojac Ljuba Manasijević posvetio dr Miodragu Laziću:

https://drive.google.com/open?id=1okECz9lTo6cIMUVTDZojLG4yzZMd_DNK

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com