Društvo

Srpske igre u srcu Španije

Ansambl narodnih igara i pesama “Mozaik” iz Niša je trenutno na turneji u Španiji u gradu Fuingerola u kome se odrzava Sajam naroda, na kome učestvuju sve zemlje iz Evrope, pa i van njenih granica. Ove godine je čast da predstavi Srbiju i nosi zastavu svoje zemlje pripala niškom ANIP “Mozaik”.

“U okviru same manifestacije imali smo prilike da svoje tradicionalno kolo i muziku predstavimo na nacionalnoj televiziji u Španiji, i učestvujemo u velikom defileu svih učesnika gde smo kao Srbija dobijali najviše aplauza i ako nedovoljno znaju za Srbiju. Zahvaljujući organizatorima, Vladani i  Ivanu Brankoviću, koji su rodom iz Niša uspeli smo da svi zajedno sa celom delegacijom iz naše zemlje predstavimo našu Srbiju na najlepši način”, kaže Marjan Zdravković, umetnički rukovodilac ANIP-a “Mozaik”.

On dodaje da su svi članovi ansambla koji borave u Španiji oduševljeni i sa sobom će u Srbiju doneti prelepe utiske.

Foto: ANIP Mozaik, Marjan Zdravković

“Ovo je prelepa manifestacija koju treba doziveti da bi mogli sve utiske da prenesemo u našu Srbiju. Lepota naše zemlje i boje naše zastave, naša domaća kuhinja i tradicionalna muzika doprinele su da štandovi gde je Srbija budu prepuni od stranih posetilaca na sajmu. Izuzetna organizacija od strane ljudi koji žive ovde u Španiji i velika želja da prikažu našu Srbiju na najlepši način”, dodaje Marjan Zdravković.

Mozaikovci su se predstavili u najlepšem svetlu sa svojim tradicionalnim izvornim igrama iz cele Srbije.

“Lepota naše nošnje, opanaka, jeleka i naše muzike prosto je odjekivala celom Španijom”, dodaje Zdravković.

Foto: ANIP Mozaik, Marjan Zdravković

Mala ali odabrana ekipa od 8 igrača iz “Mozaika” pod rukovodstvom Umetnickih Rukovodilaca Marjana Zdravkovića i Miloša Denica do ponedeljka 6. maja predstaviće ostali igrački program koji su pripremili za zamošnju publiku u delu sajma gde se nalazi štand Srbije.

“Ponosni smo na ovo divno iskustvo i vredelo je preci 3.500 kilometara u jednom pravcu autobusom, i učestvovati na ovako veličanstvenoj manifestaciji”, zaključuje Zdravković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com