Društvo

Srednjoškolci sakupili više od 32.000 dinara za lečenje školskih drugarica

Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” sakupili su više od 32.000 dinara na humanitarnom bazaru za školske drugarice Nataliju i Ivu Bašović, održanom za vikend. Radove koje su izložili i prodavali u Obrenovićevoj ulici napravili su zajedno sa svojim nastavnicima.

“Udružili smo snage i napravili pregršt raznih kretivnih predmeta namenjenih prodaji na bazaru, kako bismo pomogli našim drugaricama Nataliji i Ivi da dobiju terapiju koja im je neophodna. Kreativna radionica je održana u školi.Uložili smo dosta truda, ali nam ništa ne pada teško jer tako pomažemo našim drugaricama, a želja nam je svima da ne budu dobro”, kaže Jana Kocić, učenica ETŠ „Mija Stanimirović“.

Na humanitarnom bazaru održanom u subotu za nama srednjoškolci su sakupili 32.800 dinara. Nedostaje još oko 9 hiljada evra koje je neophodno sakupiti do kraja aprila meseca.

Natalija i Iva Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.

Neophodna im je terapija matičnim ćelijama kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života. Oni koji  žele da pomognu  devojčicama mogu da pošalju SMS sadržine 718 na 3030 ili uplate novac na dinarski 160-555296-66 ili devizni račun 00-540-0004272.5

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com